Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να συντρίψει οποιαδήποτε συνωμοσία για ανεξαρτησία της Ταϊβάν

12 Ιανουαρίου 2024 12:55

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα υπερασπιστεί «αποφασιστικά» την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) παραμένει σε υψηλό συναγερμό ανά πάσα στιγμή και θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να «συντρίψει» οποιαδήποτε αυτονομιστική συνωμοσία για «ανεξαρτησία της Ταϊβάν», ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Ο PLA θα υπερασπιστεί «αποφασιστικά» την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Τζάνγκ Σιαογκάνγκ, απαντώντας σε ερώτηση μέσου ενημέρωσης για την αναβάθμιση από την Ταϊβάν των μαχητικών της αεροσκαφών και την προγραμματισμένη αγορά περισσότερων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν μια από τις επαρχίες της και δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ μιας "ειρηνικής" επανένωσης με τη νήσο, αλλά δεν αποκλείει την προσφυγή στη βία αν χρειαστεί.

Αύριο, Σάββατο, διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos