Γάζα: Αναστέλλει και η Αυστρία τη χρηματοδότηση στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες

29 Ιανουαρίου 2024 12:45

Αναμένεται η διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοι της UNRWA ενεπλάκησαν στην επίθεση μελών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

Η Αυστρία αναστέλλει τη χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) εν αναμονή της διεξαγωγής πλήρους έρευνας για τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοί της ενεπλάκησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε την UNRWA και τον ΟΗΕ να διεξαγάγουν συνολική, γρήγορη και πλήρη έρευνα για τις κατηγορίες», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πριν από την Αυστρία, η Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς είχαν, όπως και άλλες χώρες, ανακοινώσει ότι αναστέλλουν την χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, που αποτελεί κρίσιμη πηγή υποστήριξης για τον πληθυσμό στη Γάζα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos