Τεράστια φωτιά στη Δανία, καίγονται γραφεία της φαρμακευτικής που βγάζει το Ozempic

22 Μαϊος 2024 16:26

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε κτίριο γραφείων στην Κοπεγχάγη που ανήκει στον δανέζικο φαρμακευτικό όμιλο Novo Nordisk, παρασκευαστή των φαρμάκων για απώλεια βάρους Ozempic και Wegovy.

Σύμφωνα με τον δανέζικο ιστότοπο finans.dk, η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης και σε γειτονικά γραφεία.

«Πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά. Έχουμε περίπου 100 πυροσβέστες στο σημείο», δήλωσε ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κοπεγχάγης. Ανέφερε, ακόμη, ότι το κτίριο έχει εκκενωθεί.

Ο Σμιθ δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και εξαπλώθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στην εταιρεία στο Bagsvaerd, στο βόρειο τμήμα της ευρύτερης Κοπεγχάγης.

Μεγάλα σύννεφα γκρίζου καπνού διακρίνονταν από χιλιόμετρα μακριά, μετέδωσε το δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο X ενθαρρύνει τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να πάνε σε εσωτερικούς χώρους και να κλείνουν παράθυρα και πόρτες.

«Είμαστε παρόντες σε μια μεγάλη πυρκαγιά στο Smørmosevej στο Bagsværd. Η φωτιά βγάζει πολύ καπνό, γι' αυτό και η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Hillerød είναι μειωμένη. Πηγαίνετε σε εσωτερικούς χώρους και κλείστε πόρτες και παράθυρα εάν βρίσκεστε σε περιοχή με καπνό», αναφέρει.

Την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε άλλο υπό κατασκευή εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Kalundborg, η οποία δεν είχε αντίκτυπο στην παραγωγή φαρμάκων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos