Microsoft: Έτοιμοι οι πρώτοι 50 εκπαιδευτές να καταρτίσουν δημόσιους υπαλλήλους σε ψηφιακές δεξιότητες

28 Ιουλίου 2023 10:44

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος «Microsoft Civil Servants Academy», με την εκπαίδευση των πρώτων πενήντα Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ.

Η 1η Ακαδημία Δημοσίων Υπαλλήλων σε τεχνολογίες Microsoft, στοχεύει στην υλοποίηση ενός πρωτοπόρου προγράμματος εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας, μέσω μίας βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και του ΕΚΔΔΑ, με ορίζοντα την κατάρτιση και πιστοποίηση μέχρι 250.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαφορετικές ψηφιακές ιδιότητες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία περιλαμβάνει συνολικά την Εκπαίδευση και Πιστοποίηση Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ σε τεχνολογίες cloud, την παροχή εκπαιδευτικού υλικού της Microsoft, διαδραστικά εργαστήρια, vouchers πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και υλοποίησης νέων προγραμμάτων σε τεχνολογίες cloud. Παράλληλα, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, το ΕΚΔΔΑ θα έχει και την ευκαιρία να αποκτήσει μια δεξαμενή Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών στο Microsoft Office (MOS), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, σε εφαρμογές γραφείου (Microsoft Office).

Η απερχόμενη πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου, δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη ανέφερε σχετικά: «Συνεργασίες όπως αυτή του ΕΚΔΔΑ με την Microsoft, έχουν πραγματικά τη δύναμη να ξανασυστήσουν το Δημόσιο στους πολίτες. Ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε άμεσα μέχρι 250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε νέες τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες. Μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πλέον τους δικούς μας πιστοποιημένους εκπαιδευτές μέσα στο ΕΚΔΔΑ και έτσι να καλύψουμε τις ψηφιακές ανάγκες των υπαλλήλων με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, το κράτος αλλάζει, οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλάζουν και αυτό είναι μια διαδικασία για την οποία μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft, Γιάννα Ανδρονοπούλου δήλωσε: «Εγκαινιάζοντας το Microsoft Civil Servants Academy, έχουμε πλέον τη δυνατότητα για εκπαιδεύσεις μεγάλης κλίμακας, σε πανελλαδική εμβέλεια, με ταχύτερο και βιώσιμο τρόπο. Η κατάρτιση των εκπαιδευτών που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας με το δημόσιο για το ευρύτερο καλό, καταδεικνύοντας με τον πιο απτό τρόπο πως η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες μέσω της ψηφιακής καινοτομίας».

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας/ Ελλάδα 2.0, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πιστοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ και της Microsoft θα μοριοδοτούνται.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos