Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Γ σκάφους στη Μύκονο

07 Αυγούστου 2016 17:59

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη του Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Γ ''ΑΝΕΜΟΣ 2'' Ν. Σαλαμίνας 167, στη θαλάσσια περιοχή ''ΟΡΝΟΣ'' ν. Μυκόνου, χωρίς επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ'' Ν. Λαυρίου 900 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι ανωτέρω σκάφος ενώ βρισκόταν προσδεδεμένο σε ναύδετο της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής, πιθανόν λόγω των δυσμενών τοπικών καιρικών συνθηκών, αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να προσαράξει σε βραχώδη, σε μικρή απόσταση από την αρχική του θέση.

Με τη συνδρομή του ανωτέρω αλιευτικού σκάφους το ''ΑΝΕΜΟΣ 2'' αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε, συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε ναύδετο στο αγκυροβόλιο του όρμου ''ΟΡΝΟΣ''. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos