Οριστική Διαγραφή Οχημάτων Νομού Κυκλάδων

28 Απριλίου 2011 19:07

Στα πλαίσια εφαρμογής του Π.Δ. 116/04/ΦΕΚ 81α 05-03-2004

(περί διαχείρισης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής), θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατόχους Επιβατικών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ) και Φορτηγών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης μικτού βάρους κάτω των 3500 Kgr (Φ.Ι.Χ. <= 3500 Kgr), καθώς και των τρικύκλων ιδιωτικής χρήσης (Τρ. Ι.Χ), οι οποίοι είναι κάτοικοι του Νομού Κυκλάδων για τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα τα οχήματα των πιο πάνω κατηγοριών Ε.Ι.Χ., Φ.Ι.Χ. <= 3500 Kgr και Τρίκυκλα Ι.Χ. στο τέλος κύκλου ζωής τους θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδίδονται στον Φορέα Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (Ε.Δ.Ο.Ε).

Από τον Μάρτιο του 2011 η Ε.Δ.Ο.Ε. επέκτεινε την λειτουργία της και στον Νομό Κυκλάδων με δύο εξουσιοδοτημένα και εγκεκριμένα σημεία συλλογής παλαιών οχημάτων σε δύο νησιά των Κυκλάδων, την Σύρο και την Πάρο.

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων - Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών, έχει χορηγήσει μεταβατική περίοδο περί μη υποχρεωτικής παράδοσης του οχήματος σε εγκεκριμένα σημεία συλλογής, η οποία λήγει στις 02/05/2011. Πέραν αυτής της καταληκτικής ημερομηνίας, οι Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών που λειτουργούν στο Νομό Κυκλάδων δεν θα μπορούν να εκτελέσουν πράξεις οριστικής διαγραφής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, χωρίς την παράδοση του οχήματος σε εγκεκριμένο σημείο συλλογής.

Ενημερώνουμε τους πολίτες κατοίκους του Νομού Κυκλάδων ότι στις περιπτώσεις απώλειας ενάριθμου οχήματος και μετά τις 02/05/2011 δεν θα είναι εφικτή η οριστική διαγραφή του χωρίς την παράδοση οχήματος, παρά μόνο στις περιπτώσεις που θα προσκομίζεται βεβαίωση από τα αρμόδια τμήματα ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας ή τις αντίστοιχες υπηρεσίες Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περί ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος.

Για τα εγκεκριμένα σημεία συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής μπορείτε να απευθύνεστε στα σημεία συλλογής με στοιχεία επικοινωνίας :

1. Νήσος Σύρος: Αλιφραγκής Νικόλαος Θέση Μαντρόνια Βάρης Δήμου Σύρου τηλ: 2281061590 και

2. Νήσος Πάρος: Εμμ. Πατέλης – Μαργ. Σπανού Ο.Ε. Θέση Άγιος Γεώργιος Δ.Δ

Πέραν των πιο πάνω εγκεκριμένων σημείων συλλογής οχημάτων ή άλλων αντίστοιχων που λειτουργούν σε άλλες Περιφέρειες της Επικράτειας, δεν είναι εφικτή η παράδοση οχήματος το οποίο πρόκειται να διαγραφεί οριστικά. Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών που παραδίδουν τα οχήματά τους σε άλλους ιδιώτες ή φορείς οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με την ΕΔΟΕ, για την αδυναμία εκτέλεσης πράξης οριστικής διαγραφής του οχήματός τους από τα αρμόδια τμήματα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Τα αιτήματα οριστικής διαγραφής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής με Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη του οχήματος ότι είναι μόνιμος κάτοικος Κυκλάδων και ότι το όχημα φυλάσσεται σε ιδιόκτητο χώρο, μπορούν να κατατίθενται σε όλα τα Κ.Ε.Π. που λειτουργούν στον Νομό Κυκλάδων μέχρι 02/05/2011, συνοδευόμενα από τα απαραίτητα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος και δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας οχήματος χωρίς παρακράτηση κυριότητας, πινακίδες κυκλοφορίας ή βεβαίωση απώλειας κάποιας εξ αυτών από τμήμα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, βιβλιάριο μεταβολών για τα φορτηγά καθώς και υπεύθυνη δήλωση κατόχου).

Η διαδικασία παράδοσης των οχημάτων στα σημεία συλλογής καθώς και τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα παρέχονται από τα πιο πάνω σημεία συλλογής αλλά και από τα κατά τόπους τμήματα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Το κόστος παράδοσης των οχημάτων τέλους κύκλου ζωής στα εγκεκριμένα σημεία συλλογής είναι μηδενικό. Το κόστος μεταφοράς του οχήματος από τον τόπο κατοικίας έως τα εγκεκριμένα σημεία συλλογής του Νομού βαρύνουν τον ιδιοκτήτη και νομέα του οχήματος και αποτελείται κυρίως από το κόστος της ακτοπλοϊκής μεταφοράς αυτού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα πιο πάνω αναφερόμενα σημεία συλλογής του Νομού.

Η παρούσα δεν αναφέρεται σε οχήματα τα οποία έχουν ήδη διαγραφεί από τα μητρώα των υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών ή στα οχήματα που δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες όπως δίκυκλα, φορτηγά πάνω των 3.5 τόνων, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης κλπ.. Οι ιδιοκτήτες αυτών όμως μπορούν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα που παρέχεται σε επίπεδο Νομού για την παράδοση των οχημάτων τους ώστε να γίνει δυνατή η ορθολογικότερη διαχείριση του περιβάλλοντος, σε συνεννόηση με τα εγκεκριμένα σημεία συλλογής.

Ε.Π.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Τ.Ε. Μηχανικών Οχημάτων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos