Blue Star I: Τριπλή «περιπέτεια» εν πλω προς όφελος της ασφάλειας των επιβατών

29 Νοεμβρίου 2023 18:07

Τρεις απανωτές «αναποδιές» συνέβησαν μέσα σε δύο μόλις ημέρες, στο ταξίδι του πλοίου Blue Star I στη γραμμή των Κυκλάδων!

Μετά την πρόσκρουση στην προβλήτα του λιμανιού της Νάξου και την χρονική καθυστέρηση του δρομολογίου για λόγους ασφαλείας, ακολούθησε μια ημέρα μετά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η αδυναμία του πλοίου προερχόμενου από Πειραιά και Πάρο, να αποβιβάσει φορτηγά παρά τις δύο προσπάθειες επαναπροσέγγισης. Αποβίβασε στη Νάξο μόνο επιβάτες και Ι.Χ.

Τρίτη και τελευταία «περιπέτεια» ήταν ότι αφότου απέπλευσε από τη Νάξο έχοντας πραγματοποιήσει ατελή αποβίβαση, και ενώ είχε ως προορισμό την Ίο, ο πλοίαρχος ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές ότι εξαιτίας των θυελλωδών νοτιάδων το Blue Star I, δεν θα προσέγγιζε το οικείο λιμάνι αλλά θα συνέχιζε το δρομολόγιό του προς Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Ίου ανέμεναν προς επιβίβαση 31 επιβάτες , 6 Ι.Χ. και 3 δίκυκλα, ενώ εντός του πλοίου ανέμεναν προς αποβίβαση 39 επιβάτες και 11 οχήματα.

Τέλος καλό όλα καλά ωστόσο, καθώς το «επεισοδιακό» ταξίδι και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, έγινε για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοϊας και το κυριότερο προς χάριν της ασφάλειας των επιβατών και των οχημάτων τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos