Νέο αεροδρόμιο Πάρου: Γιατί «κόλλησε» το έργο!

18 Δεκεμβρίου 2014 11:54

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αρνητική εξέλιξη που αφορά τις εργασίες στο νέο αεροδρόμιο Πάρου οφείλεται στη σύμβαση εκτελέσεως του έργου.

Στη σύμβαση, που έχει υπογραφεί στο παρελθόν, περιλαμβάνεται η κατασκευή του αεροδιαδρόμου χωρίς να αναφέρονται τα συμπληρωματικά κτηριακά και λοιπά έργα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του αεροδρομίου.

Όταν η σύμβαση έφτασε προς έγκριση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απορρίφθηκε λόγω νομικού κενού που υπήρχε στη σύμβαση. Οι επαφές από πλευράς του Δήμου Πάρου σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην αρνητική αυτή εξέλιξη.

Η συνέχιση του έργου του πεδίου ελιγμών δεν επηρεάζεται από το συγκεκριμένο γεγονός και θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015.

Στην περίπτωση που οι όποιες προσπάθειες δεν καρποφορήσουν τα συμπληρωματικά έργα για την λειτουργία του αεροδρομίου θα πρέπει να ενταχθούν σε νέο ΕΣΠΑ, γεγονός που θα καθυστερήσει την λειτουργία του νέου αεροδρομίου για τουλάχιστον 3 με 4 έτη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos