Mια απάντηση προς τον Σύλλογο Γονέων Και Κηδεμόνων-Ο.ΠΑ.Σ

05 Αυγούστου 2016 14:55

Ενώ φήμες αναφέρουν ότι η σημερινή δραστηριότητά τους μοιάζει μάλλον να είναι κατευθυνόμενη από αλλότριους κύκλους..
Αυτό επιβεβαιώνεται από το ύποπτο κείμενο καθώς και τη φρασεολογία του, που αντίκρισαν οι Πανέλληνες στον ιστότοπο, το οποίο με πλάγιο τρόπο χρησιμοποιεί το άτομο μου και ιδιαίτερα την καλλιτεχνική μου ιδιότητα ως εικαστικού προκειμένου να κατηγορήσει και να ρίξει στον κ α λ α θ ο τ ω ν α χ ρ η σ τ ω ν χ ι λ ι ά δ ε ς π α ρ ι α ν ο υ ς π ο λ ι τ ε ς, ο ι ο π ο ί ο ι τ ί μ η σ α ν μ ε τ η ψ ή φ ο τ ο υ ς τ ο ν σ η μ ε ρ ι ν ο δ η μ α ρ χ ο κ υ ρ ι ο Μ.ΚΟΒΑΙΟ ο οποίος είναι μαζί με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο στόχος και δυσφήμηση τους με ανέντιμο τρόπο, εμπλέκοντας και το καλλιτεχνικό μου έργο.


Και βέβαια τι θα μπορούσα να πω για το α δ α έ ς κείμενο με μια πλειάδα αφελών υποδείξεων-παρεμβάσεις-καταγγελίες χαρακτηριζόμενες από μεγάλες δόσεις ανακριβειών, εναντίον του διοικητικού συμβουλίου και δημάρχου Πάρου Μ. Κοβαίου, μη εξαιρουμένων και των πολιτικών εκπροσώπων των κομμάτων..
Συμπέρασμα το γεγονός ότι Δήμαρχος και ΔΣ έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, αποτέλεσε κ ά ρ φ ο ς σ τ ο ν ο φ θ α λ μ ό τ ο υ ς, και ορισμένων σκοτεινών κύκλων.. Παράδειγμα της πολιτικής αυτής του δήμου ήταν η άμεση η μεταφορά και αξιοποίηση των γλυπτών του Συμποσίου από τα χωράφια που επί τέσσερα συναπτά έτη συνυπήρχαν με την αγελάδα, τη κατσίκα και το πρόβατο (ντροπή και όνειδος για όλη τη Πάρο).
Και τι να πω γ ι α τ η ν α π ο ψ ή τ ο υ ς ότι «η Αφροδίτη της Μήλου έχει φιλοτεχνηθεί σε λευκό παριανό μάρμαρο που ταιριάζει στην πλατεία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο γλυπτό που έχετε επιλέξει δεν ταιριάζει το χρώμα του!!!!!!». Επίσης άλλου αναφέρουν «...αυτό εμείς οφείλουμε να το σκεφτούμε καλύτερα προτού πρωτοτυπήσουμε με την Αφροδίτη 2000μ.χ!!!».(Δηλ του Γκίνη).
Έτσι κατά τη γνώμη τους θα έπρεπε το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας να εξαφανίσει όλα τα μπρούτζινα αριστουργήματα όπως τον Ηνίοχο των Δελφών , τον Ποσειδώνα, τον Έφηβο των Αντικυθήρων και τους υπέρ-αριστουργηματικούς πολεμιστές του Riace στην Ιταλία, γιατί είχαν την αρχαία ατυχία να φιλοτεχνηθούν σε ορείχαλκο κάτι που τα διατήρησε επί 4,000 χρόνια στη θάλασσα. Φυσικά όταν αντελήφθησαν ότι δεν τους παίρνει να αμφισβητήσουν την καλλιτεχνική αξία του έργου μου, κατοχυρωμένο και καταξιωμένο από καθηγητές Πανεπιστημίων – Λεξικά - Ακαδημαϊκούς - Ιστορικούς τέχνης – Πινακοθήκες - Βουλή των Ελλήνων - Υπουργείο Πολιτισμού κτλ.κτλ Αυτό που τους έμεινε λοιπόν ήταν η προσπάθεια με δόλιους μεθόδους και ανακρίβειες να μεταμορφωθούν από έναν ασήμαντο σύλλογο, σε κάτι κουλτουροειδές απροσδιόριστο και εν ανάγκη να νομιμοποιηθούν κατηγορώντας έναν κ ο ρ υ φ α ί ο θ ε σ μ ό γ ι α τ α π ε π ρ α γ μ έ ν α τ ο υ ό π ω ς ε ί ν α ι η Δ η μ ο τ ι κ ή α ρ χ ή κ α ι ο Δ ή μ α ρ χ ο ς τ η ς.
Ακόμη κλείνοντας το περί ου ο λόγος ανυπόστατο και ασυνάρτητο κείμενο ζητούν «..Προσδοκώντας από τον Δήμο Πάρου μια σωστή απόφαση..».
Σκέφτομαι εμείς όλοι οι υπόλοιποι που έχουμε την ατυχία να υφιστάμεθα τέτοια υποκουλτούρα σε τι φταίξαμε...Ίσως το έγκλημά μας να είναι ότι παράγουμε πολιτισμό.
Καλό θα ήταν να τους θέσουμε και εμείς μερικά ερωτήματα τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις γ ι α τ η ν ί δ ρ υ σ η τ ο υ σ υ λ λ ό γ ο υ τ ο υ ς. Δηλαδή τι έχουν πράξει με τις τελευταίες αποφάσεις των υπουργών παιδείας για την ελάττωση των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία, πότε διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, των μαθητικών παρελάσεων και τον εορτασμό 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, τον εκκλησιασμό των μαθητών κ.α...αντί να εμφανίζονται ως ειδικότεροι των ειδικών επί πάντως επιστητού!
Ακόμα εν σχέση με την ιστορικότητα της πλατείας Μαντούς...Μήπως θα μπορούσαν να μας υποδείξουν ποιο ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα εκεί??????!!!!! ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ -- ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ -- ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ..
Είναι γνωστό ότι από την αρχαιότητα ένα από τα κύρια γνωρίσματα των Ελλήνων ήταν το μίσος, η κακότητα και η ζήλια μέχρι εξόντωσης κυρίως ανθρώπων της διανόησης και της τέχνης. Αναφέρω μερικά τρανταχτά παραδείγματα.
Μεταξύ του 456 και 322 πχ είχαμε μερικά φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι η ιστορία συνεχίζεται ο Αισχύλος πέθανε στην εξορία 69 ετών - ο Ευριπίδης 77 ετών στην εξορία, ο σπουδαίος Αριστοφάνης τελείωσε τη ζωή του 63 ετών στην εξορία από πείνα - Ο Πλάτων στα 80 του χρόνια στην εξορία - ο Σωκράτης 71 ετών ήπιε κώνειο – ο Σοφοκλής στην εξορία από πείνα – Ο Αριστείδης στην εξορία από πείνα – ο εμπνευστής του χρυσού αιώνα της Αθήνας Περικλής κατηγορήθηκε και επαραιτήθει ο μοναδικός Φειδίας κατέληξε στη φυλακή – ο Ικτίνος στην εξορία – ο Αλκιβιάδης δολοφονήθηκε στην εξορία και ο Δημοσθένης αυτοκτόνησε με δηλητήριο... και ο νοών νοείτω...

Ευχαριστώ,

Αλκης Γκίνης
Εικαστικός

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos