Πάρος, Μ. Παρασκευή: Τηρούνται οι κεκλεισμένων των θυρών Ιερές Ακολουθίες

17 Απριλίου 2020 17:35

Τηρούνται μέχρι στιγμής τα μέτρα ασφαλείας της πολιτείας για Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες της Πάρου.


Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα του πιο οδυνηρού θρήνου για τον Κύριό μας, ημέρα κορύφωσης των Αγίων Παθών του Θείου Δράματος, οι πιστοί της Πάρου παρέμειναν στα σπίτια τους προσευχόμενοι, χωρίς να επιχειρήσουν να μεταβούν στους κλειστούς ναούς. Επίσης, σε δύο τουλάχιστον εκκλησίες της Πάρου, στολίστηκαν φέτος Επιτάφιοι.

Ήταν Επιτάφιοι λιτοί και απέριττοι που έφεραν όλο το εσωτερικό κατανυκτικό δέος της Σταύρωσης, της υπέρτατης ταπείνωσης του Κυρίου μας.

Ταίριαζαν στη βουβή και ευλαβική ατμόσφαιρα της φετινής Μεγάλης Παρασκευής που είναι τόσο διαφορετική από άλλες χρονιές.
Διαφορετική, γιατί είναι ημέρα σιωπηρής προσευχής, αυτοταπείνωσης και ικεσίας για τους δοκιμαζόμενους από την πανδημία.

Είναι ημέρα εσώτατης θλίψης και περισυλλογής για όσους δεν είναι πια κοντά μας εξαιτίας της μάστιγας του κορωνοϊού. Και μια ημέρα ευχής για Ανάσταση με φως και ελπίδα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos