Αντίπαρος: Νέα εποχή ανάπτυξης για το νησί! – Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση πολύ σπουδαίου έργου πνοής

17 Ιουλίου 2023 20:40

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή περιμετρικής κρηπίδωσης μόλου λιμένα Αντιπάρου».

Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο, σημαντικό έργο το οποίο θα αλλάξει το «πρόσωπο» του νησιού βάζοντάς το σε μια νέα εποχή τουριστικής ανάπτυξης.

Συνίσταται στην κατασκευή περιμετρικής κρηπίδωσης (22 μέτρα πλάτος – 100 μέτρα μήκος) του υφιστάμενου μόλου στο λιμάνι της Αντιπάρου και είναι κόστους 2.333.696,70 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο χωροθετείται περιμετρικά του υφιστάμενου με φυσικούς ογκόλιθους μόλου που βρίσκεται μπροστά στη λιμενική εγκατάσταση της Αγ. Μαρίνας η οποία εξυπηρετεί σήμερα την κίνηση στο λιμάνι του νησιού.

Είναι ένα έργο υποδομής τεράστια σημασίας για την Αντίπαρο καθώς περιλαμβάνει τη δημιουργία 60 περίπου θέσεων εξυπηρέτησης σκαφών, κυρίως τουριστικών σκαφών αναψυχής.

Αναπτυξιακά επομένως θα είναι κυρίως τα οφέλη του καθώς θα δώσει στην Αντίπαρο περαιτέρω τουριστική ώθηση. Η υλοποίησή του είναι αναγκαία μιας και η φήμη του νησιού χρόνο με το χρόνο μεγεθύνεται και οι πολυπληθείς επισκέπτες του από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό, το «ψηφίζουν» κάθε καλοκαίρι φανατικά για τις διακοπές τους!

Οι τεχνικές εργασίες υλοποίησης του έργου θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

antiparos pektassi 102

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos