Πάρος: Θα γίνει η νύχτα μέρα σε κεντρικούς δρόμους! – Έργα οδοφωτισμού και οδοσήμανσης

03 Μαρτίου 2024 15:20

Δύο έργα ποιοτικής βελτίωσης του οδοφωτισμού και της οδοσήμανσης σε κεντρικούς δρόμους της Παροικίας και συγκεκριμένα στην οδό Αγίας Θεοκτίστης και Νικολάου Στέλλα, βαίνουν προς υλοποίηση καθιστώντας έτσι πιο ασφαλείς τους ανωτέρω δρόμους στην πρωτεύουσα της Πάρου.

Τα έργα δρομολογήθηκαν πριν από ενάμισι περίπου χρόνο και συγκεκριμένα όταν κατατέθηκε από το Δήμο Πάρου στις 27 Ιουλίου 2022, προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration E.U.

Το έργο περιγράφεται ως «Βελτίωση του οδοφωτισμού των δημοτικών οδών Αγίας Θεοκτίστης και Νικολάου Στέλλα στην Παροικία, βελτίωση των πεζοδρομίων (από την πλευρά τοποθέτησης των ιστών και εκσκαφής των καλωδίων) ώστε να είναι δυνατή η κίνηση των ΑΜΕΑ και η βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας οδοσήμανσης των ανωτέρω οδών».

Πριν από ελάχιστους μήνες και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου 2023 υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης της ποιότητας οδοφωτισμού των εν λόγω οδών. Το έργο είναι αξίας 722.476 ευρώ και χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Πάρου. Σημειώνεται ότι οι στύλοι οδοφωτισμού θα έχουν ύψος 9 μέτρα και οι λαμπτήρες θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας και θα λειτουργούν με χαμηλή ενεργειακή δαπάνη ενώ παράλληλα θα είναι υψηλής απόδοσης.

Στις 16 Νοεμβρίου 2023, υπογράφηκε η σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου της βελτίωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδών. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι αξίας 73.251,52 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos