Ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές εκλογές στην Πάρο

26 Σεπτεμβρίου 2023 12:26

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, που αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Ασφαλώς, η πολιτική του πορεία θα κριθεί σε βάθος χρόνου, με πρώτο σταθμό τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, η εκλογή του, όμως, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι θα επηρεάσει, σε ένα βαθμό, και τις δημοτικές εκλογές.

Οι εκτιμήσεις οδηγούν σε δύο κατευθύνσεις. Οι υποψήφιοι που επίσημα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαίρονται, γιατί ελπίζουν ότι η εκλογή Κασσελάκη θα προσδώσει και σε εκείνους πρόσθετη δυναμική. Αντιθέτως, υποψήφιοι που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, αλλά πίσω τους βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προβληματίζονται, αφού η εικόνα ανανέωσης και νέας δυναμικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φοβούνται ότι θα απομακρύνει ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν προσελκύσει.

Τι σχέση έχουν αυτά με την Πάρο; Μεγάλη, αφού ο συνδυασμός «Με ευθύνη και ενότητα», δηλώνει ανεξάρτητος, έχει υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Μπιζά, που είχε εκλεγεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις Περιφερειακές εκλογές του 2019, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι στηρίζεται από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Φανερά, μάλιστα, αφού στο συνδυασμό του μετέχουν ως υποψήφιοι πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τώρα, λοιπόν, που ο Κασσελάκης φαίνεται να δημιουργεί δυναμική με το ΣΥΡΙΖΑ, στο στρατόπεδο Μπιζά φοβούνται ότι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν πειστεί να τον στηρίξουν, θα στραφούν στον Κωβαίο, μη θέλοντας να «βάλει πόδι» ο ΣΥΡΙΖΑ το Δήμο Πάρου και μάλιστα με στελέχη του που συχνά καθύβριζαν δημοσίως τη Νέα Δημοκρατία και τους ψηφοφόρους της.
Π.Κ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos