Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο: 40 συλλήψεις -Μία αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά

29 Μαϊος 2024 12:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Επεισόδια στη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο: 40 συλλήψεις -Μία αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά

test2

test2

Σαράντα άνθρωποι συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, το βράδυ στο Λονδίνο έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος διαδήλωσης υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, ανακοίνωσε σήμερα η Σκότλαντ Γιάρντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαδήλωση η οποία οργανώθηκε σε διαμαρτυρία για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα και για να ζητηθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια την ώρα που είχε προβλεφθεί. Οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι ανέρχονταν συνολικά σε 8.000 ως 10.000 άτομα.

Επεισόδια διαδηλωτών-αστυνομίας κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Μεξικό -Διαμαρτύρονται για την επιχείρηση στη Ράφα
Όμως μια ομάδα περίπου 500 ανθρώπων παρέμεινε στο Γουάιτχολ, την αρτηρία κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ, και συνέχισε να διαδηλώνει «παραβιάζοντας τους όρους που είχαν τεθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία, αφού έκανε ένα διάλογο, προχώρησε σε συλλήψεις, στις οποίες ορισμένοι διαδηλωτές αντιστάθηκαν.

Αστυνομικός κλοιός αναπτύχθηκε στη συνέχεια για να περιορισθεί η χωρίς άδεια διαδήλωση και στη συνέχεια αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Βρετανία: Μία αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο
Συνολικά συνελήφθησαν 40 άτομα, κυρίως βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης, για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και επίθεση σε προσωπικό έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τρία μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίσθηκαν, από τα οποία τα δύο ελαφρά, ενώ μία αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο από εκτόξευση φιάλης, ο δράστης της οποίας δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, όμως διεξάγονται έρευνες, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Παρίσι, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν χωρίς άδεια, καθώς και στο Μεξικό, όπου συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανική εταιρεία θέλει να απολύσει 14.000 υπαλλήλους -Διαδηλώνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι
  • Δυστύχημα στο ράλι Γαλλίας – Δύο θεατές νεκροί
  • New York Times: Πώς το οικονομικό θαύμα της Κίνας απειλείται με ολέθριες συνέπειες από τις… χαμηλές τιμές και τον άναρχο ανταγωνισμό
  • Ρωσικό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη στην περιφέρεια Αμούρ - Νεκροί και οι 49 επιβαίνοντες
  • Ο χειρότερος σκύλος «φύλακας»: Διαρρήκτης έπαιζε με ένα λαμπραντόρ την ώρα που λήστευε σπίτι – Δείτε βίντεο
  • Σάλος στη Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι νόμισαν ότι κέρδισαν το Eurojackpot