Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Προς απαγόρευση τα social media στην Ελλάδα για τους κάτω των 15 ετών (βίντεο)

04 Φεβρουαρίου 2026 22:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • REUTERS
  • SOCIAL MEDIA
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
Reuters: Προς απαγόρευση τα social media στην Ελλάδα για τους κάτω των 15 ετών (βίντεο)

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

«Η Ελλάδα είναι "πολύ κοντά" στο να ανακοινώσει την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ανηλίκους κάτω των 15 ετών», τόνισε ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Reuters την Τρίτη.

Λίγες ώρες πριν, η Ισπανία -μετά τις Αυστραλία, Γαλλία και Πορτογαλία- ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τη χρήση των social media σε άτομα κάτω των 16 ετών θεσπίζοντας νόμο που θα καθιστά τους επικεφαλής των μέσων προσωπικά υπεύθυνους για τις εκφράσεις μίσους στις πλατφόρμες τους.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dg6ag03umahd?integrationId=eexbs17m2ojdwi7}

Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης για την απαγόρευση των social media

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2025, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών έχει τεθεί στο τραπέζι των κυβερνητικών επιλογών.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση με τίτλο «Protecting Children in the Digital Age», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εξετάσει ακόμη και «την απαγόρευση της χρήσης των κοινωνικών μέσων μέσω του καθορισμού ορίου ψηφιακής ενηλικίωσης», σε στενή συνεργασία με διεθνείς εταίρους. «Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε τις δυσκολίες στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών ως δικαιολογία για να μην κάνουμε κάτι για το πρόβλημα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η πρόκληση δεν περιορίζεται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επεκτείνεται και στη σχέση των παιδιών με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. «Θέλουμε πραγματικά τα παιδιά μας να έχουν ψηφιακούς φίλους που μπορεί να τα οδηγήσουν σε συμπεριφορές όχι μόνο μη αποδεκτές αλλά και καταστροφικές;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι «οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να καταλάβουν ποιος θέτει τους κανόνες. Δεν χρειάζεται να βγάζουν χρήματα από την ευαλωτότητα των παιδιών μας».

cnn.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δυσκολεύει το ταξίδι στις ΗΠΑ: Οι τουρίστες από 42 κράτη -ανάμεσα τους και η Ελλάδα- θα πρέπει να δείχνουν ιστορικό πέντε ετών στα social media, για να μπουν στη χώρα
  • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Επιστολή στα social media για την επαλήθευση ηλικίας και την προστασία των ανηλίκων
  • Ευρωβαρόμετρο: Bασική πηγή ενημέρωσης τα social media -Συνεχίζεται η έκθεση σε παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις
  • Στη Σαντορίνη βρίσκεται το διεθνές πρακτορείο Reuters (βίντεο)
  • Parco.gov.gr: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή γονικού ελέγχου στα social media – Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους γονείς (Βίντεο)
  • Σαντορίνη: Συνάντηση “Θεραπευτικής της οικογένειας” με θέμα τη διαχείριση των social media σε μια χριστιανική οικογένεια