Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το καλύτερο τυρί του κόσμου είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

08 Δεκεμβρίου 2025 23:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ
  • ΠΟΠ
Το καλύτερο τυρί του κόσμου είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Μία ακόμη κορυφή, μία ακόμη σπουδαία διάκριση, κατέκτησε η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Ειδικότερα, το κορυφαίο προϊόν της τυροκομίας του νησιού μας κατετάγη στην πρώτη θέση της λίστας με τα 100 κορυφαία τυριά σε ολόκληρο τον κόσμο για το έτος 2025/2026 την οποία και κατάρτισε ο Taste Atlas, ο έγκριτος διεθνής γαστρονομικός οδηγός που χαρτογραφεί τις αυθεντικές γεύσεις του πλανήτη.

Μάλιστα, το εκλεκτό και πιστοποιημένο μας τυρί κατόρθωσε να αφήσει πίσω του εμβληματικά τυριά άλλων χωρών, όπως, για παράδειγμα, τα ιταλικά παρμεζάνα, μπουράτα, μοτσαρέλα και γκράνα παντάνο!

Επίσης, στην πρώτη δεκάδα της λίστας θα βρει κανείς δύο ακόμη σπουδαία τυριά από την Ελλάδα, τη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. και την Κεφαλογραβιέρα.

Εδώ και 70 συναπτά έτη η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου παράγει, με φροντίδα και μεράκι, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Συνεργάζεται με 598 κτηνοτρόφους του νησιού μας, ενώ εξάγει το προϊόν σε 19 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία.

«Συγχαίρουμε τους τυροκόμους μας, τους κτηνοτρόφους μας και τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που έφεραν μία ακόμη διάκριση για το τυρί μας! Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είναι παντού!», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η γραβιέρα Νάξου ψηφίστηκε ως το καλύτερο τυρί του κόσμου σύμφωνα με το Taste Atlas (βίντεο)
  • Taste Atlas: Η γραβιέρα Νάξου καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026
  • Φρουτάλια με γραβιέρα Νάξου (βίντεο)
  • Σαλάτα με ντοματίνια, γλιστρίδα, κολοκυθάκια και γραβιέρα Νάξου
  • Νέα πρωτιά για την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!
  • Η γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στο Μιλάνο - Πρώτη φορά το παρών στην έκθεση Tuttofood η ΕΑΣ Νάξου (βίντεο)