Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Βαριά ήττα για τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης»

08 Μαρτίου 2024 01:55

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ήταν... εκκωφαντική. Η πειραϊκή ομάδα γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 και ουσιαστικά αποχαιρέτησε το Conference League στη φάση των «16», αφού είναι πολύ δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους», με τέτοια εικόνα, να νικήσουν τους Ισραηλινούς με διαφορά τεσσάρων τερμάτων την άλλη Πέμπτη (14 Μαρτίου, 22:00) στη Σερβία, στην έδρα της Μπάτσκα Τοπόλα.

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με τους σαστισμένους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Οι οργανωμένοι και μεθοδικοί Ισραηλινοί φανέρωσαν όλα τα προβλήματα της εφετινής ομάδας, που μπήκε στο παιχνίδι αλαζονικά μετά τις τελευταίες συνεχείς επιτυχίες τους αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποδείξει ότι οι τελευταίες νίκες είχαν κουκουλώσει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει επιθετικά αλλά η Μακάμπι δεν ήταν Φερεντσβάρος, ούτε σε επίπεδο ομάδας ούτε σε τακτική. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν να βρουν τους χώρους και τους βρήκαν, καθώς ο αντίπαλος πρόσφερε απλόχερα... αεροδιάδρομους. Κακή ανασταλτική λειτουργία στη μεσαία γραμμή, μηδέν στις επιστροφές και στην αναχαίτιση, προεξάρχοντος του Ροντινέι και κάπως έτσι το 0-2 πάγωσε το Φάληρο.

Η ειρωνεία, μάλιστα, είναι πως ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε επισημάνει στους παίκτες του πόσο επικίνδυνη είναι η ομάδα από το Ισραήλ όταν ξεδιπλώνεται από τα άκρα αλλά... εκείνος τα είπε κι εκείνος τα άκουσε, καθώς οι ποδοσφαιριστές του ξεχύθηκαν από το ξεκίνημα σε μια αλόγιστη επίθεση, πήραν ρίσκα και η Μακάμπι τους τιμώρησε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπόρα - Κανιτσόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι, Ρεβίβο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Όρτα (84΄ Ιμπόρα), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77΄ Καρζέφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81΄ Γκολάσα), Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζαχάβι (77΄ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68΄ Μπιτόν).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos