Καιρός: Ολοταχώς για καύσωνα διαρκείας - Πότε θα έρθει η «θερμή εισβολή» στη χώρα

08 Ιουλίου 2023 10:45

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού που έρχεται στην Ελλάδα από την Αλγερία και το Μαρόκο, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς από την ερχόμενη εβδομάδα, δημιουργώντας ένα αφόρητο σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ισχυρός καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα (από Τετάρτη - Πέμπτη) με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα δε, με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από ένα παρατεταμένο «κύμα» καύσωνα που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες.

Και ο Γιάννης Καλλιάνος εκτιμά ότι η χώρα θα επηρεαστεί από έναν ισχυρό καύσωνα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καύσωνας θα είναι ισχυρός τόσο ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα δώσει (μεγαλύτερες των 42°C), όσο και ως προς τη διάρκεια που θα έχει (παραπάνω από 4-5 μέρες). Είναι αυξημένη η πιθανότητα η διάρκεια του να είναι εξαιρετικά μεγάλη, κάτι το οποίο θα μας κουράσει πολύ. Απλά ακόμα αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια».

Ξεπέρασε τους 38°C η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 - 122 σταθμοί άνω των 35°C

 Η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και στο Άργος (38.3°C). Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr.

Όπως επίσης φαίνεται σε αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35oC σε 122 από τους 471 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό 26%) και τους 37oC σε 33 σταθμούς. Ενδεικτικό των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην χώρα είναι ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία μεταξύ των 471 ενεργών σταθμών ήταν υψηλότερη των 32oC και συγκεκριμένα έφτασε τους 32.5oC.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos