Ακτοπλοϊκά: Με εκπτώσεις μέχρι 20% σε οικογένειες «απαντούν» οι ακτοπλόοι - Τι σχεδιάζει κάθε εταιρεία

12 Ιουλίου 2023 11:18

«Για να δούμε τι θα δούμε» είναι η φράση που ακούγεται στα κυβερνητικά κλιμάκια και αφορά τη δέσμευση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων να παρουσίασαν πακέτα προσφορών με μεγάλες εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως αύριο Πέμπτη.

Φαίνεται ότι οι εταιρείες θα πάνε σε εκπτώσεις-προσφορές που αφορούν κατά κύριο λόγο σε οικογενειακά πακέτα και θα φτάσουν το 20%.

Υποσχέθηκαν ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κατοίκους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. Κλπ). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης ενημέρωσε τις εταιρείες -μέλη για το αίτημα της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα κάθε εταιρεία θα αποφασίσει από μόνη της για τις προσφορές που θα κάνει. Δεν θα υπάρξει κοινή γραμμή αφού είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη.

Τα επιτελεία των εταιρειών έχουν αρχίσει τις συσκέψεις για να δουν πως θα ανταποκριθούν.

 Σύμφωνα με πληροφορίες:

- Όμιλος Attica που έχει τις εταιρείες blue star ferries, Hellenic Seaways και Super Fast προσανατολίζεται να ανακοινώσει εκπτώσεις 20% στις μετακινήσεις για τετραμελείς οικογένειες σε οικονομική θέση με ιχ που θα ισχύουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Επίσης θα αυξήσει ο όμιλος τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και θα καλύπτει αντί για το 25% το 50% της τιμής του ναύλου των δικαιούχων. Το πρόγραμμα επιδοτείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες έως και το φθινόπωρο του 2024.

-Minoan Lines: Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Minoan Lines. Θα κάνει εκπτώσεις 20% στα ήδη υπάρχοντα οικογενειακά πακέτα στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο και θα αφορά 4μελή οικογένεια με ιχ στην οικονομική θέση.

Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου η εταιρεία δίνει 20% σε όσους ταξιδεύουν με το Santorini Palace από και Ηράκλειο για Σύρο-Μύκονο- Πάρο-Νάξο. Μάλιστα η έκπτωση αυτή του 20% λειτουργεί αθροιστικά αφού είναι επιπλέον από εκείνη που απολαμβάνουν όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές, όπως για παράδειγμα, φοιτητές και άνεργοι.

SeaJets: «H Seajets παρέσυρε πολλούς σε εκπτώσεις/μειώσεις» επεσήμανε στο protothema.gr ο Μάριος Ηλιόπουλος: «Σε Ελληνικούς προορισμούς όπως Παροναξία και Κουφονήσια η Seajets είναι πιο φθηνή από πέρσι κατά 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα και πιο φθηνή από τον ανταγωνισμό και πιο συγκεκριμένα τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways – Atiica και πάλι 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα».

Η εταιρεία στις παραπάνω μειώσεις και τις υφιστάμενες προσφορές έρχονται άμεσα και νέες εμπορικές εκπτώσεις με επίκεντρο τις Ελληνικές οικογένειες και τους Έλληνες ταξιδιώτες όπως:

1. Έκπτωση για τις τετραμελείς οικογένειες

2. Εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου

3. Εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες

Στο μεταξύ κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν τη συνάντηση στο Μαξίμου:

«Η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

 Υποσχέθηκαν ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κατοίκους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. κλπ)

Η κυβέρνηση ζήτησε οι εκπτώσεις αυτές να αφορούν και τα αυτοκίνητα».

Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν μειωμένα πακέτα έως 20%

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας για το ζήτημα των ακριβών εισιτηρίων, ανέφερε πως η κυβέρνηση περιμένει μέσα στην εβδομάδα τις προτάσεις των ακτοπλόων προκειμένου να ληφθούν στη συνέχεια οι αποφάσεις για την αποκλιμάκωση των τιμών.

Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και περιμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε τις προτάσεις των ακτοπλόων και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Προτεραιότητα για τα φθηνά πακέτα θα έχουν οι οικογένειες και οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα δρομολόγια κορμού, ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για αποκλιμάκωση και ότι «θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών στα ακτοπλοϊκά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές».

Αναφερόμενος ο κ. Σκέρτσος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ακτοπλόους, είπε πως οι άνθρωποι της αγοράς υποσχέθηκαν έκπτωση στα εισιτήρια που θα φτάνει το 20%.

Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος τόνισε στους ακτοπλόους ότι θα πρέπει να σκεφθούν τις ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας και να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον οικογενειακό προϋπολογισμό από την ενεργειακή κρίση, αλλά και τον πληθωρισμό για όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ο υπουργός Επικρατείας για το ποσοστό αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, είπε πως είναι κοντά στο 20% και ανέφερε πως οι ακτοπλόοι επικαλέστηκαν τρεις λόγους: τα αυξημένα τα καύσιμα, την αύξηση στα εργασιακά κόστη και την αύξηση στα ασφάλιστρα λόγω παλαιότητας των πλοίων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos