Ξεχάστε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός

28 Δεκεμβρίου 2023 21:18

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι ο ένας και μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το ελληνικό δημόσιο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον προσωπικό αριθμό, ο οποίος πρόκειται να δοθεί στους πολίτες στις αρχές του 2024. Μάλιστα σε σημερινές του ραδιοφωνικές δηλώσεις στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στον νέο αριθμό που θα μπει στις ζωές μας και τις συναλλαγές μας με το δημόσιο.

Δεν καταργούνται ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα υπάρχουν αλλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα θυμόμαστε
Ειδικότερα όπως σημείωσε: «Ο προσωπικός αριθμός έρχεται πλέον να υποκαταστήσει τους άλλους αριθμούς δηλαδή τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και αριθμό πολίτη στα μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών. Πλέον δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα και δεν θα πρέπει να νοιαζόμαστε αν έχουμε αλλάξει ταυτότητα ή αν χάσουμε την ταυτότητά μας. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι ο ένας και μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το ελληνικό δημόσιο και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε υπηρεσία δημόσια ή ιδιωτικός φορέας θα μπορεί να αναζητήσει με αυτόν τον ένα προσωπικό αριθμό τα στοιχεία μας. Και εννοείται ότι θα έχουμε αυτόματη ενημέρωση για οποιοδήποτε στοιχείο μας αλλάξει σε σχέση με την ταυτότητα. Δεν καταργούνται ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα υπάρχουν αλλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε και να το δίνουμε».

Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας
Ο αριθμός αυτός σταδιακά θα αποτελέσει τον μοναδικό αριθμό που θα χρησιμοποιεί ο κάθε πολίτης σχεδόν για το σύνολο των συναλλαγών του με το Δημόσιο αντικαθιστώντας κάθε άλλον αριθμό: «Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξαλείφεται το φαινόμενο ένα φυσικό πρόσωπο να εμφανίζεται «με πολλά πρόσωπα» έναντι του Δημοσίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος και στις νέες ταυτότητες από το 2024. Ο νέος μοναδικός αριθμός του πολίτη θα αποτελέσει μία βασική μεταρρύθμιση ως προς τα προσωπικά δεδομένα και θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που υπάρχουν στη καθημερινότητα των πολιτών, όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ, τον Αριθμό Διαβατηρίου και πιθανότατα και τον αριθμό διπλώματος. Ο προσωπικός αριθμός θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες και θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos