Κατάθεση ψυχής - Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Art Way 9-11/4/22

07 Απριλίου 2022 15:35

Η ART WAY & ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ

Παρουσιάζουν ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑ :«ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ» 8-11 Απριλίου 2022

«Η ζωή, ο θάνατος κι αναμεσίς η Τέχνη» έγραψε ο Νίκος Εγγονόπουλος σε ένα από τα ποιήματά του που συγκαταλέγεται σε μια βαθιά παρακαταθήκη για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο πέρασμα του χρόνου, η τέχνη διαμορφώνεται ως καθρέφτης της ίδιας της κοινωνίας και της αντίληψης των ανθρώπων στην οποία ζουν, ενώ η φαντασία του καλλιτέχνη προσφέρει πάντα στο κοινό μια διαφορετική οδό, μεταδίδοντας νέους κώδικες ανάγνωσης. Η τέχνη σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της, αποτελεί ανάγκη για ανάταση, αφύπνιση και λύτρωση, ανάγκη την οποία καμία κοινωνικοπολιτική συνθήκη δεν κατάφερε να περιορίσει. Ακόμα και σε μια περίοδο εγκλεισμού και αποστασιοποίησης, παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο πολιτισμός, οι καλλιτέχνες κατάφεραν με δική τους πρωτοβουλία να σταθούν κοντά στο κοινό που αναζητούσε μια «ανάσα» φαντασίας καταθέτοντας αδιάλειπτα την ψυχή τους στις δημιουργίες τους.
Κάθε πινελιά ένα ξεχείλισμα ψυχής από συγκινησιακές φορτίσεις που δεν σταμάτησαν να βρίσκουν διέξοδο εξωτερίκευσης μέσα από τη ζωγραφική. Εικόνες από τη φύση, την καθημερινότητα, εικόνες του χθες και του σήμερα, από τα καθημερινά βιώματα χαράς ή θλίψης εικόνες που χαράχτηκαν στη καρδιά και στην ψυχή. Η τέχνη της ζωγραφικής μια δυνατή κατάθεση ψυχής, ένα συναρπαστικό παραμυθένιο ταξίδι μέσα από διαδρομές χρωμάτων. Χαρά, αγάπη, μαγεία, «ποίηση που βλέπεται» όπως έλεγε και ο Νταβίντσι , ενώ κατά τον Σαλβαντόρ Νταλί «η ζωγραφική είναι η ειλικρινέστερη των τεχνών» γιατί η ψυχή λέει πάντα την αλήθεια.
Η ζωγραφική των καλλιτεχνών της ART WAY, πολυκεντρική και πολυσύνθετη στην προσπάθεια τους να αναγνωρίσουν τον κοινό τρόπο αίσθησης, ψυχικής διάθεσης και αντίληψης για τα πράγματα γύρω μας ,παρουσιάζεται εδώ σ' αυτόν τον υπέροχο πολυχώρο των εκδόσεων όστρια και μας καλούν να ανακαλύψουμε εκ νέου σε μια εποχή που τα έχουμε ισοπεδώσει όλα ότι η ευτυχία και η ψυχική και πνευματική ανάταση βρίσκεται στην απλότητα.

Σας περιμένουμε στην έναρξη της έκθεσης μας
με θέμα «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ»
την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο των εκδόσεων Όστρια Χέυδεν 3, Αθήνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν οριστεί λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.
Για προληπτικούς πάντα λόγους και προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός η είσοδος στην έκθεση θα γίνεται με τις καθορισμένες αποστάσεις ενώ επισημαίνεται ότι υπάρχει και εξωτερικός χώρος όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να πιούν ένα ποτό και να απολαύσουν την παραμονή τους στην έκθεσή μας.

Με εκτίμηση
για την ARTWAY,
+Γιώργος Σάρδης-Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη-Επιμέλεια έκθεσης-Δημόσιες σχέσεις
Κωνσταντίνος Λαγός-Δημόσιες σχέσεις
κιν. 6998-187749

(Χέυδεν 3, Αθήνα)
ΑΝΟΙΚΤΑ : ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00-20:00
για την Όστρια
Κοτσαφτόπουλος Γιάννης-Εκδόσεις
Τηλ. 211-2136882
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΑΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Σχεδιαστής μόδας –Εικαστικός)
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ (Ιστορικός Τέχνης –Εικαστικός)
+ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Πρόεδρος ΑRT WAY- Εικαστικός - Επιμελητής)
ΤΖΙΖΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ (Εικαστικός)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΑΞΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΡΑΠΗ ΜΙΜΟΖΑ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ
ΒΕΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
COLLAROS LIZA
ΓΩΝΙΩΤΑΚΗ ΦΙΛΙΑ
DIEVERATH EVITA
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΖΙΧΝΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
ΚΑΛΑΘΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΛΙΑΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΒΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΑ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΚΩΝΣΤΑ ΒΙΒΗ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
GnG Ενεργειακά κοσμήματα (Λαμπρόπουλος Γιώργος)
ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑ
LUCKIEWHISPER
ΜΑΓΚΑΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΚΗ ΒΑΣΩ
ΜΑΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΛΥ
ΜΑΥΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΝΑΝΑ NART
ΠΑΚΟΥ ΛΙΖΑ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΑΪΟΣ
ΠΑΤΡΙΝΙΟΥ ΑΣΤΡΙΝΙΑ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΖΩΗ
ΠΕΡΠΙΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΡΕΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΡΟΥΠΑ ΒΑΣΩ
ΤΑΡΛΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΣΑΒΟΛΑΚΗ ΦΙΛΙΑ
ΤΣΙΑΜΑΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΤΖΙΑΜΠΑΖΛΗ ΕΦΗ
ΤΣΙΒΡΑ ΒΑΣΣΙΑ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΧΑΣΑΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΑΣΛΑΝ ΦΩΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΨΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΨΥΧΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos