Απειλές για ακύρωση της συμφωνίας με ΕΕ

19 Απριλίου 2016 11:35

Ετοιμος ακόμη και να ακυρώσει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα του με την ΕΕ για το Προσφυγικό εάν οι Ευρωπαίοι δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Τουρκίας, εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι «εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες».

Οσο για τις κρίσιμες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις από τις οποίες πρόκειται να κριθεί και το μέλλον της συμφωνίας για το Προσφυγικό, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δύο πράγματα: στην απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου και στην τελωνειακή ένωση. «Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς τα ίδια είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αυστρία. Ο Μποζκίρ είχε μάλιστα τονίσει ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου θα πρέπει να έχει προχωρήσει έως τα τέλη Ιουνίου, πράγμα το οποίο ωστόσο όπως έχουν τα πράγματα σήμερα φαντάζει από δύσκολο έως... αδύνατο.

www.ethnos.gr

 

.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos