«Ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία»: Η ομιλία του Μπάιντεν στη Βαρσοβία και το μήνυμα στο ρωσικό λαό

26 Μαρτίου 2022 21:39

«Στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εκφράζοντας την άποψη πως ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Βαρσοβία όπου και βρίσκεται για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ντούντα.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας - που διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα του - ένωσε τη Δύση, ενώ το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, που δεν επιδίωξε ποτέ την πτώση της Ρωσίας.

{https://twitter.com/POTUS/status/1507768621187145737?s=20&t=DsXe19S65VUfJCa59oLPhg}

 «Η μάχη δεν θα κερδηθεί σε λίγες μέρες»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στο μήνυμα του γεννημένου στην Πολωνία Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' προς τη Σοβιετική Ένωση το 1979:

«Μην φοβάστε, ήταν οι λέξεις του πάπα Ιωάννη, μία φράση που άλλαξε τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Σημείωσε, παράλληλα, πως η μάχη «μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας» θα είναι μακρά, αλλά και πως οι ΗΠΑ βρίσκονται «στο πλευρό» της Ουκρανίας.

«Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί σε λίγες ημέρες ή μήνες. Πρέπει να οπλιστούμε για μια μακρά μάχη ενώπιον μας», είπε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο παλάτι της Βαρσοβίας, προτού διαβεβαίωσει τους Ουκρανούς πως «βρισκόμαστε στο πλευρό σας».

«Αρνούμαι να πιστέψω οτί αποδέχεστε τις δολοφονίες παιδιών»
Απευθυνόμενος προς τους Ρώσους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας».

«Επιτρέψτε μου να πως αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, ωστόσο απηύθυνε μια ακόμη προειδοποίηση προς τη Μόσχα: «Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

Στενεύουν τα περιθώρια για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας
Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Τα νέα σχόλια που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε λίγο αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos