Τουρκία: Η Άγκυρα «παζαρεύει» Eurofighter με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το «όχι» της Γερμανίας

23 Νοεμβρίου 2023 12:35

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ θα μιλήσει σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του - Επιθυμία της Αγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας.

Ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαπς, δήλωσε η ίδια πηγή κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των Eurofighter, προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία της 'Αγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την προμήθεια των F16 από τις ΗΠΑ. «Ενώ η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F16 συνεχίζεται, το μόνο αεροσκάφος στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας είναι το Eurofighter».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos