Αμοργός: Ολοκληρώθηκε η γιορτή της 7ης Τέχνης και του Πολιτισμού - Ένα πανόραμα αυθεντικών εμπειριών και βιωμάτων σαγήνευσε τους διεθνείς συμμετέχοντες στο νησί του απέραντου γαλάζιου!

17 Νοεμβρίου 2023 20:11

Η 20η ΥΠΕΡΙΑ Πολιτισμού και το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, πέρασαν πια στην ιστορία ως δύο από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά γεγονότα στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια!

Το διεθνές πανόραμα της 7ης Τέχνης και του Πολιτισμού, ξετυλίχθηκε από τις 12 – 17 Νοεμβρίου στην πανέμορφη Αμοργό με πολυπληθείς διεθνείς συμμετέχοντες από 20 χώρες οι οποίοι γοητεύθηκαν από το νησί, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και στις φυσικές ομορφιές του, γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και εντυπωσιάστηκαν από τη γαστρονομική και εν γένει πολιτιστική του παράδοση.

Σπουδαίοι ομιλητές, ακαδημαϊκοί, μίλησαν για την επίδραση του Κινηματογράφου στον Τουρισμό, την Πολιτιστική Διπλωματία, για τον Πόλεμο στο Σινεμά, την ψηφιακή διανομή διεθνών παραγωγών αλλά και τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον Κινηματογράφο. Διαφώτισαν το κοινό, φωτίζοντας πτυχές του κόσμου του σινεμά που άπτονται της σύγχρονης μορφής του αλλά και των ειδικών λειτουργιών του στο σημερινό κόσμο, ανοίγοντας νέους δρόμους σκέψης και προβληματισμού.

amorgos festival 101

amorgos festival 102

amorgos festival 104

Επίσης εξαιρετικές ταινίες από 50 χώρες προβλήθηκαν στο νησί του απέραντου γαλάζιου, διαγωνιζόμενες και βραβεύτηκαν από διεθνή κινηματογραφική επιτροπή. Παράλληλα σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογράφου πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία του νησιού, μυώντας τα νέα παιδιά στον μαγευτικό κόσμο της 7ης Τέχνης.

Από 12 έως τις 17 Νοεμβρίου  διήρκησε το πλούσιο σε εμπειρίες, βιώματα, γεύσεις, αρώματα και χρώματα, συναρπαστικό «ταξίδι» της ΥΠΕΡΙΑ και του Κινημ/φικου Φεστιβάλ στην Αμοργό, που άνοιξε νέους ορίζοντες για Αμοργιανούς και συμμετέχοντες!

amorgos festival 105

amorgos festival 106

amorgos festival 107

Διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, το Δήμο Αμοργού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, της Αιγέας ΑΜΚΕ, της Motor Oil, της Blue Star, και της Action Art.

amorgos festival 108

amorgos festival 109

amorgos festival 110

amorgos festival 111

amorgos festival 112

amorgos festival 113

amorgos festival 114

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos