Πάρος – Κορωνοϊός: Μειώθηκε στο 4,31% ο κρίσιμος δείκτης θετικότητας στο νησί

04 Αυγούστου 2021 19:49

Το ποσοστό θετικότητας, αποτελεί κρίσιμο δείκτη της πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι ορίζουν ως όριο ασφαλείας σε μια περιοχή ποσοστό κάτω του 4%.

Όσον αφορά στην Πάρο τώρα, το νησί εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης. Με ανοδικό αριθμό κρουσμάτων και ποσοστό θετικότητας στο 5,31% την προηγούμενη εβδομάδα, σήμανε η ηχηρό «καμπανάκι» συναγερμού στο νησί.

Η έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη 29/7 για επαγρύπνηση και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον μέτρα, περιέγραψε τη σοβαρότητα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Πάρο.

Σύμφωνα ωστόσο με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το ποσοστό θετικότητας στην Πάρο κατά την τρέχουσα εβδομάδα «χαμήλωσε» κάπως, αγγίζοντας το 4,31%. Εξακολουθεί να είναι ψηλά, πιο πάνω από το όριο συναγερμού του 4%, ωστόσο η πτώση του κατά μια μονάδα αποτελεί θετική εξέλιξη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos