Λ.Σ Πάρου: Δήλωση του Κ. Ροκονίδα για το εκλογικό αποτέλεσμα

09 Οκτωβρίου 2023 15:15

Νοιώθουμε την ιδιαίτερη ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τις παριανές και τους παριανούς που κατά εκατοντάδες μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές.

Νοιώθω επίσης την ανάγκη προσωπικάνα ευχαριστήσω συναγωνίστριες και συναγωνιστές παλιούς και νέους με τους οποίους δώσαμε μια εκλογική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλους, εκλεγμένους και μη, να δίνουμε τις μάχες του μέλλοντος υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του παριανού λαού και του τόπου, γιατί από αυτά είμαστε «εξαρτημένοι».

Από το εκλογικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός μηχανισμός αλλά μια δύναμη πολιτικά συνεπής και αξιόπιστη, πάντα με κριτήριο τις ανάγκες του παριανού λαού, που διαχρονικά η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της, κερδίζει διαρκώς έδαφος και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Γνωρίζουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντανακλά την πραγματική μας δύναμη μέσα στον παριανό λαό και με όλους εκείνουςπου δεν μας ψήφισαν θα συναντηθούμε στους αγώνες που θα έρθουν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 είναι γνωστό ότι διαμορφώθηκε συγκυριακά. Έτσι το χθεσινό 22% είναι συγκρίσιμο με το 11% του 2014. Παράλληλα στην περιφέρεια με ποσοστό 19,25%, υπήρξεμια αύξηση της τάξης 46% σε σχέση με το συγκρίσιμο ποσοστό του 2019,αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα «Λαϊκή Συσπείρωση παντού», είναι κατανοητό σεμεγάλο ποσοστό του παριανού λαού,για το ποιος αντιπαλεύει τις πολιτικές που είναι απέναντι στα συμφέροντά του.

Δώσαμε έναν αγώνα με επιμονή στην πολιτική αντιπαράθεση, κατάθεση επιχειρημάτων και όχι ευφυολογημάτων, μακριά από προσβολές και κτυπήματα κάτω από την μέση. Τονίζαμε με κάθε ευκαιρία ότι τιμούμε την παρουσία συμπολιτών μας στα άλλα ψηφοδέλτια που κίνητρο τους είχαν την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας, αλλά παράλληλακρίναμε ότι η επιλογή τους δεν θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Επιμένουμε ότι η επόμενη πενταετία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το νησί μας, γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων είναι συσσωρευμένες όπως και τα προβλήματα του τόπου και οι προθέσεις ειλικρινείς ή όχι, από μόνες τους δεν αρκούν για την επίλυση τους.

Το πεδίο είναι εχθρικό και με το κυβερνητικό νομοθέτημα των τελευταίων ημερών τα προβλήματα στους Δήμους θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο.Χρειάζεται πολιτική βούληση και ρήξη με την κυβερνητική πολιτική σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για να υπάρξουν λύσεις προς όφελος του παριανού λαού και του τόπου.

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική του καιροσκοπισμού των κατά δήλωση «προοδευτικών» στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, που βέβαια θα κριθούν από την ιστορία για την πολιτική τους και σύντομα θα βρεθούν μπροστά στα αδιέξοδα της.

Είναι προφανές ότι ο Κ. Μπιζάς κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και κύρια κάτω από το γενικευμένο αίτημα της αλλαγής της δημοτικής αρχής ως αποτέλεσμα της πολιτικής της, πέτυχε μια ευρεία νίκη.

Εμείς όπως στο παρελθόν μακριά από λαϊκισμούς θα στηρίζουμε αποφάσεις ή θα εναντιωνόμαστε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο σε αυτές και την πολιτική της νέας δημοτικής αρχής,με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Πάρος 9-10-23

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos