17η Μικρασιατική συνάντηση στην Πάρο

06 Σεπτεμβρίου 2023 16:51

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Άσπρο Χωριό

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στις 19:15 μ.μ.: Πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.

Στις 21:00 μ.μ.: «ΕΝ ΠΛΩ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΔΟΚΙΜΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ» Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος θα αναφέρει τα συναισθήματα ενός νεαρού δοκίμου που βίωσε εν πλω τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου 1922 στην Μικρασία.

Θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση «ΙΩΝΩΝ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΙΩΝΩΝ», ένα ταξίδι στην μουσική παράδοση και κληρονομιά της Μικράς Ασίας με την συμμετοχή Παριανών μουσικών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πρωί στις 7:15 π.μ.: Πανηγυρικός όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Θα ακολουθήσει γύρω στις 10:00 π.μ. η ευλογία του κολλύβου των Αγίων Μαρτύρων και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Βράδυ στις 20:00 μ.μ.: «ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ». Μουσικοχορευτική παράσταση που περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Ερυθραίας, της Προποντίδας, της Ίμβρου, της Θράκης, και των Κυκλάδων με την συμμετοχή του Mουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ», του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δημήτριος Σβορώνος» Σβορώνου Πιερίας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» ΑΣΠΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΟΧΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

ΕΝΟΡΙΑ ΑΣΠΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΚΔΕΠΑΠ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos