Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου σχετικά με τη λειτουργία της πτητικής βάσης ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο

03 Φεβρουαρίου 2024 15:10

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο.

Όπως περιγράφει, τους τελευταίους επτά μήνες η λειτουργία της πτητικής βάσης ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο έχει καταστεί προβληματική και χρήζει απαντήσεων, δεδομένης της σημαντικότητας του θέματος για τα κυκλαδίτικα νησιά.
Το πρόβλημα έχουν επισημάνει με επιστολές τους από τον Αύγουστο, οι δήμαρχοι των κυκλαδίτικων δήμων.
«Το γεγονός της μη λειτουργίας έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας για τους κυκλαδίτες και δημιουργεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών ειδικά τους χειμερινούς μήνες όπου οι ακτοπλοϊκές ενδοκυκλαδικές συνδέσεις αλλά και η σύνδεση με τον Πειραιά καθίστανται εξαιρετικά δύσκολες όχι μόνο λόγω της έλλειψης δρομολογίων αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών», αναφέρει ο βουλευτής και επισημαίνει τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Περαιτέρω υπογραμμίζει ότι «παρά τη δέσμευση του υπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας κ. Κικίλια, για τη διατήρηση των υφιστάμενων πτητικών βάσεων αεροδιακομιδών μεταξύ αυτών και της Σύρου, γεγονός είναι ότι η πτητική βάση δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και κρίνεται απολύτως αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της κάτι που υπαγορεύεται και από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα αλλά και από τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των νησιωτών».
Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς, σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία της, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της και ποιος είναι σήμερα ο στρατηγικός σχεδιασμός σχετικά με τις αεροδιακομιδές ασθενών στις Κυκλάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos