Δήμαρχος Πάρου: «Έτσι θα θωρακίσουμε το νησί ενάντια στην Covid – 19 ενόψει της τουριστικής περιόδου…»

30 Μαρτίου 2021 21:52

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες της πολιτείας αναμένεται να αρχίσει από τα μέσα Μαΐου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να θωρακίσει το νησί ενάντια στην νόσο Covid – 19 και να διασφαλίσει την προάσπιση της δημόσιας υγείας για κατοίκους και επισκέπτες.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζητώντας την τοποθέτηση μόνιμα εγκατεστημένου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στις πύλες εισόδου της Πάρου ώστε να διενεργούνται επιτόπου διαγνωστικοί έλεγχοι rapid test.

Απέστειλε επίσης επιστολή προς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας, ζητώντας τη συνδρομή τους σε rapid test για τον μοριακό αναλυτή καθώς και υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Εξήγγειλε δωρεά 400 μοριακών τεστ στο Κέντρο Υγείας με ίδιους πόρους είτε μέσω της αναζήτησης χορηγιών.

Έχει προγραμματίσει αγορά εκ μέρους του Δήμου μοριακών τεστ για το μηχάνημα του Κέντρου Υγείας αλλά και διαγνωστικά rapid test για να πραγματοποιούνται σε όποιον πολίτη επιθυμεί.

Ο Δήμαρχος Πάρου, απέστειλε επίσης επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζήτησε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στο νησί και η Πάρος να ενταχθεί τάχιστα στο πρόγραμμα άμεσου οριζόντιου εμβολιασμού ενόψει της τουριστικής περιόδου ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου.

Επίσης ζήτησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και όλων των δημόσιων υπαλλήλων στην Πάρο αλλά και όσων πολιτών απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο, δεδομένου ότι το νησί είναι κατεξοχήν τουριστικό και προέχει η υγειονομική ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Τέλος, ζήτησε οι επισκέπτες που προτίθενται να επισκεφθούν την Πάρο να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πρόσφατο αρνητικό τεστ για Covid – 19 στις πύλες εισόδου του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos