Αγαπητέ μου Γ ι ά ν ν η Ρ α γ κ ο ύ σ η...

07 Οκτωβρίου 2014 15:56

Κανείς, δεν θα φτάσει ποτέ στην Ιθάκη των ονείρων του μα ούτε & θ αγκαλιάσει την λατρεμένη του, Πηνελόπη.

Αν, πρώτα δε δει από μακριά να «καπνίζει» το τζάκι στο δικό του, σπίτι. Είναι, όλα τα όνειρα μας έννοιες κατάρας σ αυτό δω το χαμό που ζούμε όλοι μας σήμερα; Όχι, βέβαια αλλά σαν καλοί χριστιανοί που είμαστε εμείς στην πλειοψηφία μας, οι Έλληνες. Γροικάμε, παντού και σε όλα την Ανάσταση εξετάζοντας τέτοιες πτυχές όταν μάλιστα αυτές ξεκινούν από δικούς μας, συμπατριώτες. Τιμάς, το νησί της καταγωγής σου φίλτατε Γιάννη όντας πάντα στην πρώτη «γραμμή» δράσης με απόψεις σου αντικειμενικές σ τ α ρ ά τ ε ς, αλήθειας. Γνωρίζεις, κατά πολύ καλύτερα από μένα πως «αλλαγή» πραγματικής ουσίας στα [διαχρονικά] περάσματα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, από το 1974.

Ένα στόχο είχαν & μοναδικό την εξυπηρέτηση γενικώς της κομματικής τους, «πελατείας». Ολοκληρωτικού & παμφάγου [ σαρακιού ] που όμως τελικά κατάφαγε τα εθνικά μας ιδεώδη με ένα, απεχθή. Ακατανόμαστο, τρόπο δολοφονώντας ακόμα & τις ποιό απλές μεταξύ μας «σχέσεις» σ όλο μας το «κοινωνικό» γίγνεσθαι εθνικό &, τοπικό. Οδηγώντας, το λαό σε μια ολοκληρωτική υποταγή και συμμετοχή στα «κομματικά» δρώμενα, Ν.Δ.- Π.Α.Σ.Ο.Κ. Κυρίως, για το όφελος πάντα των «ημετέρων» φίλων σε βάρος τόσο των θεσμών όσο & της αξιοπρέπειας απλού έστω σεβασμού της έντιμης, δημοκρατίας. Οφείλετε, βεβαίως η υπενθύμιση της στάσεως εκείνα γενικά τα [ βάρβαρα & πέτρινα ], χρόνια.

Η εικόνα, όλων των αριστερών δυνάμεων διδάσκουσα αρετής «κοινοβουλευτισμό» υψηλών, προδιαγραφών. Υποδεικνύουσα, αυτούσια σοβαρότητα του πρέποντος αλλά & της πρακτικής εκείνης που δεν διαιρεί απόψεις, ή θέσεις. Σε, καμιά περίπτωση δεν θα κιοτέψω ούτε & θα δεχθώ μπαγιάτικη κουλτούρα ιδεολογίας ή «συνθημάτων», φτήνιας. Απόλυτα, συμφωνούμε φίλτατε Γιάννη έχω ξεπετάξει χρόνια πολλά τις παρωπίδες &, στέκουμαι. Γερά στα δικά μου πόδια δίχως να κρύβουμε γιατί είναι τιμή μου να είμαι πολίτης «σιωπηλής», πλειοψηφίας. Στηρίζω, με φλόγα ψυχής νεανίσκου και συνυπογράφω το εξαίσιο αυτό πόνημα των ιδεών σου που διάβασα στην «Καθημερινή» της Κυριακής 5ης Οκτωβρίου 2014.

Αυτό, το «σοκ» της συνταγματικής μεταρρύθμισης που αν θα γίνει ανοίγει δρόμους, & λεωφόρους. Ευνομίας, ανάταξης έθνους & λαού που δεν μπορεί να περιμένει άλλο παίζοντας «κρυφτό» σε γωνιές ή ρίμες την εθνικής του, αξιοπρέπεια. Σε, αγαθή κοινωνία & με όλους τους χρησίμους θεσμούς που μαζί & αντάμα θα υφάνουν τίμια πλέον [πρόσωπα] το πέπλο της καινούργιας σύγχρονης, Ελλάδας. Έτσι, θα γονατίσουμε εύκολα το θεριό που φράζει τη πηγή που θα μας ξεδιψάσει από τις κάψες αυτές των «μνημονίων» και όλων των αστοχιών του, παρελθόντος. Χρειάζεται, μέχρι να φτάσουμε σ αυτή την ευλογημένη ώρα ομοψυχία ευφρόσυνης δράσης, ρεαλισμού.
Τελικά, σ εμένα που εύκολα πάντα ενθουσιάζομαι στις μεγάλες ιδέες χειροκροτώ & ενθαρρύνω κάθε μορφής «πρωτοπόρους», που τολμούν. Έλαχε, η όρεξη 2 & 10 το πρωί να γράψω αυτές τις λίγες αράδες μεταφέροντας στην αγάπη σας όπου να είστε για τη δική σας αποκλειστική, ενημέρωση. Ξέρετε, Φίλες & Φίλοι μ αρέσει πολύ το «γράψιμο» δεν σας το κρύβω αυτό το «κουσούρι» που με δένει σχεδόν από νεαρό υπηρέτη, υποχρέωσης.

Αυτά, συμβαίνουν όταν αγαπάς τόσο πολύ τον τόπο σου και «λατρεύεις» όλους τους, συνανθρώπους σου. Μικρούς η μεγάλους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό Ανοικτά, βλέπω τη ζωή & συνεχίζω ν έχω ανοικτή την αγκαλιά μου σε προσφορά [θυσιαστικής], Α Γ Α Π Η Σ.. Κάνω όμως & λάθη άνθρωπος είμαι ευχαριστώ όμως από καρδιάς εκείνους που με «διορθώνουν» γιατί έτσι θα γίνω, καλύτερος.

Χρήστος Αλιφιέρης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

araxova mini