ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (11353)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας» με ισχύ μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων της Πάρου αλλά και αρκετού κόσμου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στο εκκλησάκι στη θέση Κορακιά της Παροικίας, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 82 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα.

20 χρόνια μετά την τραγωδία του πολύνεκρου ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σε εμάς τους παριανούς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες για τους 80 συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η συντονισμένη από εδάφους και αέρος επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Μαράθι, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί πριν από λίγο υπό έλεγχο.

Γιγάντια επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Μαραθίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δυστυχώς η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Μαραθίου μαίνεται έως αυτή την ώρα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες να κάνουν τιτάνια προσπάθεια να την κατασβήσουν.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Αγ. Μηνά κοντά στο Μαράθι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το Εξπρές ΣΑΜΙΝΑ προσέκρουσε στις βραχονησίδες «Πόρτες», ανοιχτά της Πάρου.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του Ε/Γ - Ο/Γ  ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 81 άνθρωποι.

Με αφορμή την ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ κατοίκων της Αντιπάρου στις 20.09.20 σχετικά με το πρόβλημα του κυματισμού στην Πούντα σας ενημερώνουμε ότι ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς,

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατροπαιδαγωγικού τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ (ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο»), θα ξεκινήσει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στην Πάρο  λογοθεραπεύτρια, για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ανασφάλιστους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos