ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (10706)

Στο περιοδικό "Κ" της εφημερίδας " Η Καθημερινή" στο φύλλο της Κυριακής 5 Απριλίου 2020, φιλοξενήθηκε, μεταξύ άλλων, η θέση του Δημάρχου Πάρου για τον τουρισμό του νησιού σε σχέση με τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Άλλοι τον προτιμούν με χοντρό σιμιγδάλι, άλλοι με ψιλό. Άλλοι αρτύσιμο, άλλοι νηστίσιμο, πολύ καβουρντισμένο ή λιγότερο. Άλλοι σκέτο, άλλοι με καρύδια.

Αναφορικά με διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με έκδοση πλήθους βεβαιώσεων κατοικίας σε πολίτες, από τον Δήμο Πάρου, προκειμένου να

Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου σύσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου με τους Δημάρχους και Έπαρχους των νησιών της Περιφέρειας.

Δύσκολος μήνας για όλους ο φετινός Μάρτιος καθώς από το πρώτο δεκαήμερο ήδη του μήνα υπήρξαν οδηγίες της πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 και του άρθρου 10 του Φ.Ε.Κ. 55/τ.Α΄/11-03-2020, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 07-04-2020 και ώρα 19.00΄ μέσω τηλεδιάσκεψης, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Την 02-04-2020 το απόγευμα συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 19χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους -16,1- γρ..

Ο Κυκλαδίτης μα πάνω απ’ όλα Έλληνας αγωνιστής της εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος, δεν καταγόταν μόνο από την Απείρανθο της Νάξου όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά και από την Μάρπησσα της Πάρου (γενέθλιο τόπος της μητέρας του, Ανδρομάχης Ναυπλιώτη, δασκάλα στο επάγγελμα) την οποία επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο.

Μεγάλη φόρα πήρε ο συντάκτης της ανακοίνωσης της δημοτικής πλειοψηφίας και «συγκινητικό» το ενδιαφέρον του για τον τοπικό πληθυσμό του Μώλου.

Κατά τη διάρκεια της νηστείας η αλήθεια είναι ότι μπορεί στον καθένα που την ακολουθεί, να λείπουν κάποιες γεύσεις. Εκτός από τα καθημερινά φαγητά, για τα οποία υπάρχουν πάρα πολλές νηστίσιμες επιλογές, καλό θα είναι που και που να φτιάχνουμε και νηστίσιμα κέικ, για να ξεγελιόμαστε!

Η κα. Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου μίλησε στο psts.gr για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο τουριστικό κομμάτι που αφορά στα ξενοδοχεία των δύο νησιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κα. Αμπατζή, μας τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλου του κόσμου γι΄αυτό και η Ένωση στηρίζει απόλυτα την πρακτική μένουμε στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ειδικών επιστημόνων και της πολιτείας.
Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, αυτά παραμένουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αργότερα. Κανείς δεν ξέρει, μας είπε η κα. Αμπατζή, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, οπότε αδυνατούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη συνεπώς και προγραμματισμό.

Ακυρώσεις κρατήσεων ειδικά για γκρουπ και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπάρχουν, όπως σημείωσε, ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό μεμονωμένων επισκεπτών αναβάλλουν, μεταθέτοντας τις κρατήσεις τους αργότερα χρονικά, αντί να τις ακυρώνουν.

Η κα. Αμπατζή δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων ενημερώνονται για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά τα υλικά που θα πρέπει να διαθέτουν εάν και εφόσον τα ξενοδοχεία λειτουργήσουν (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, στολές) και γίνονται κινήσεις για την προμήθεια τέτοιων υλικών.

Τόνισε επίσης ότι η Ένωση είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του κλάδου σχετικά με την "επόμενη μέρα" προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι ενημερώνονται συνέχεια και επεξεργάζονται ιδέες και προτάσεις για σωστή στρατηγική ανάπτυξη στη συνέχεια. Σε επικοινωνιακό επίπεδο τώρα, η Ένωση έχει προχωρήσει σε σειρά δημοσιεύσεων με φωτογραφίες της Πάρου από χαρακτηριστικά σημεία με τα προτεινόμενα του Υπουργείου.

Τέλος η κα. Αμπατζή, εξέφρασε την ανάγκη στήριξης του κλάδου από το κράτος και τον Δήμο ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Όπως επισήμανε, κεφάλαια από non - refundable κρατήσεις και προκαταβολές κρατήσεων έχουν κατά κανόνα χρησιμοποιηθεί σε ανακαινίσεις, επεκτάσεις, εργασίες και υποχρεώσεις και τώρα οι ξενοδόχοι καλούνται να τα επιστρέψουν.

Εν κατακλείδι, η επικοινωνία του psts.gr με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου, ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, δηλαδή με την δήλωση της απόλυτης στήριξή της στην παραμονή όλων στο σπίτι, λέγοντάς μας επίσης ότι και οι ξενοδόχοι το ίδιο κάνουν αυτή τη στιγμή, μέχρι να προκύψουν νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Σύσσωμο το Ελληνικό έθνος αποχαιρετά τον ήρωα του, Μανώλη Γλέζο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos