ΣΥΝΤΑΓΕΣ (143)

Ζεστές, αφράτες και μοσχομυρωδάτες, οι πίτες είναι το απόλυτο comfort food, σε κάθε εποχή.

Τι πιο βολικό από το να πάρεις έτοιμο τριμμένο τυράκι από το σούπερ μάρκετ για τα μακαρόνια, τα σουφλέ και τις πίτσες σου, σωστά; Τι πιο ανθυγιεινό δεν λες καλύτερα;

Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τη συνταγή.

Ο Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει ένα ιδιαίτερα πληθωρικό παστίτσιο με «κιμά» λαχανικών και μια εξίσου ιδιαίτερη «μπεσαμέλ» γιαουρτιού.

Το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, αποτελεί μια ελληνική αγαπημένη πατέντα. Μια λατρεμένη ελληνική συνταγή, με πολλές πολλές παραλλαγές.

Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν κοιτάξετε θα δείτε ζεστούς ανθρώπους, σπουδαία ιστορία, πανέμορφα τοπία και νόστιμες τοπικές γεύσεις. Δοκιμάστε τη μυζηθρόπιτα Πάρου, μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με έντονο άρωμα Κυκλάδων και παράδοσης!

Δραστήρια, προσηνής, χαμογελαστή και παθιασμένη με την κουζίνα, η αγαπημένη μας Παριανή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «μπαίνει» από την Δευτέρα 31 Αυγούστου στα σπίτια μας μέσω της νέας της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής!

Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.

 

Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο.

Υλικά

16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρόκος αυγού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα: 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)
10 φρυγανιές τριμμένες

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάς
Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά
Γεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτο
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά
Περνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές

iefimerida.gr

Εκμέκ ψυγείου ακούς και τρελαίνεσαι! Και όταν αυτό είναι φτιαγμένο με κρουασανάκια και κρέμα μαστίχας, ε, δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε λεπτό

Η πιο διαδεδομένη ονομασία αυτής της συνταγής μπορεί να είναι φαλάφελ, αλλά εδώ στην Ελλάδα τους αποκαλούμε και πιο απλά… ρεβιθοκεφτέδες.

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos