ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (175)

To κουνέλι είναι αγαπημένο έδεσμα της παριανής παραδοσιακής κουζίνας και ιδίως παλαιότερα, αποτελούσε κοινό κρέας για μια οικογένεια καθώς ήταν οικόσιτο ζώο με εύκολη αναπαραγωγή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πολλοί το θεωρούν ταπεινό φαγάκι, εύκολο, οικονομικό και γρήγορο. Δεν κάνουν λάθος. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
•Για τέλειες χειμωνιάτικες μαρμελάδες γεμάτες άρωμα και γεύση, πολύ σημαντικό είναι να επιλέξουμε αρωματικά φρούτα, πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρούτ, περγαμόντο κλπ. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Από τα πιο όμορφα παραδοσιακά πιάτα της Πάρου είναι τα γεμιστά καλαμαράκι με ρύζι και μυρωδικά. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Συνηθίζουμε να συνοδεύουμε τα κρεατικά ή τα πουλερικά μας με πατάτες, λαχανικά ή ζυμαρικά, φτιάχνοντας στην κατσαρόλα ή στο φούρνο μας, εξαιρετικά, ολοκληρωμένα πιάτα, για ολόκληρη την οικογένεια. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με πλούσια κρέμα και 2 διαφορετικά τυριά. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τι λέτε για ένα κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, τόσο νόστιμο και τόσο τρυφερό που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν! Φανταστική συνταγή (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στο γλυκό μιλφέιγ! Ενταγμένο στην ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη, το αγαπημένο γλυκό έχει ωστόσο γαλλικές ρίζες όπως μαρτυρά και η ονομασία του που στα γαλλικά σημαίνει «χίλια φύλλα». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το ψωμί είναι μια συνταγή που κέρδισε και πάλι τη θέση που της αξίζει στην κουζίνα των Ελλήνων. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η τσουρεκένια εκδοχή της βασιλόπιτας, αυτής που ονομάζουμε πολίτικη, αλλά ελαφρώς παραλλαγμένη, με λιγότερη ζάχαρη κι αβγά από ότι συνήθως. Είναι τόσο νόστιμη που με το ζόρι θα τη βρει το ξημέρωμα της νέας χρονιάς… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είχαν ασφαλώς την τιμητική τους στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Ωστόσο τα Χριστούγεννα πέρασαν και όλοι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την πρώτη ημέρα του καινούργιου χρόνου με αισιοδοξία και γλυκιά διάθεση! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στη γαστρονομική Χριστουγεννιάτικη παράδοση της Πάρου, ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι είχαν τα γιαπράκια. Τα ιδιαίτερα ντολμαδάκια δηλαδή που μαγειρεύονταν ανήμερα των Χριστουγέννων και σκορπούσαν υπέροχα αρώματα στα σπίτια κατά το παρελθόν! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos