ΚΟΙΝΩΝΙΑ (680)

Κατηγορία Κοινωνία - Ενότητα Πολυμέσα

Ένα όνειρο ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Αλυκής, ένα έργο πνοής για ολόκληρο το νησί της Πάρου, γίνεται πραγματικότητα σε ελάχιστους μήνες!

Υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά bar, café λόγω κορωνοϊού και ο κόσμος άδραξε την ευκαιρία να ξεχυθεί στους δρόμους, δίπλα στη θάλασσα για μια νυχτερινή Σαββατιάτικη βόλτα.

Η πλατεία Ομονοίας απέκτησε και πάλι την αίγλη της καθώς παραδόθηκε στους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης με το εντυπωσιακό της συντριβάνι.

Εποχή θερισμού στην Πάρο και τα θεριζοαλωνιστικά μηχανήματα έχουν πάρει «φωτιά» στις εξοχές του νησιού!

Με έναν πρωτότυπο και άκρως συμβολικό τρόπο εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κρίση που πλήττει τον κλάδο, επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και στη Νάουσα της Πάρου.

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι τεχνικές εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των χώρων του λιμανιού της Πάρου.

Σιγή απλωνόταν απ΄άκρου εις άκρον του νησιού, μια κατάσταση εντελώς πρωτόγνωρη σε σχέση με αντίστοιχα τριήμερα άλλων ετών όταν η Πάρος έσφυζε από κόσμο, κυρίως από εκδρομείς που εγκατέλειπαν το κλεινόν άστυ για να περάσουν ένα ανοιξιάτικο τριήμερο "γευόμενοι" τις ομορφιές του νησιού.

Πολλές δεκαετίες πίσω, τότε που τα ιπποειδή ήταν τα κύρια μέσα μεταφοράς στο νησί, μας γύρισε η παράδοξη εικόνα που συναντήσαμε σε έρημο αυτοκινητόδρομο της Πάρου!

Δεν θα το πιστεύαμε αν δεν το βλέπαμε ιδίοις όμμασι κι αν δεν το καταγράφαμε με την κάμερα! Αν δεν προλαβαίναμε να το καταγράψουμε δηλαδή!

Φρεσκάρεται αλλάζοντας όψη το λιμάνι της Πάρου αυτή την περίοδο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τεχνικές εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των χώρων του.

 

Νέκρα και ερημιά επικρατεί στην Πάρο καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και ο κόσμος μένει κλεισμένος στα σπίτια του.

Και αυτό το τόσο ιδιαίτερο Πάσχα που μόλις πέρασε, το νησί της Πάρου απέκτησε πανελλήνια προβολή διαμέσου ρεπορτάζ του psts.gr.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos