Το "Sea Dream" στο λιμάνι της Παροικίας ανήμερα Κωνσταντίνου & Ελένης

21 Μαϊος 2013 23:18

test1

test2

test2

Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα, 21 Μαίου 2013. Μεγάλη η χάρη τους. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες.

Λόγω της ημέρας αποφάσισα να ανηφορίσω μέχρι το μνημείο της Παροικιάς, την εκκλησία που στέκει στο πέρασμα των αιώνων εκεί ψηλά στο κάστρο της Παροικιάς. Τον Άγιο Κωνσταντίνο. Ο καιρός ήταν υπέροχος και η θέα μοναδική, μαγευτική. Άλλωστε πρόσφατα μετά τη θαυμάσια δουλειά που έκανε η ερανική επιτροπή που είχε συσταθεί για την διάσωσή του.

Έστρεψα τα μάτια μου αριστερά και είδα το ξενοδοχείο «Πάνδροσσος» και το μύλο και πιο πίσω τους μύλους, δίπλα στο Δημαρχείο, που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής τους.

Έστρεψα το βλέμμα μου πιο δεξιά πέρασα τις Πόρτες, τον Άγιο Φωκά και τις παραλίες που βρίσκονται απέναντι και σταμάτησα στο λιμάνι της Παροικιάς, το λιμάνι της Πάρου, την πρώτη και τελευταία εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης όταν έρχεται ή φεύγει από το νησί.

Αυτό ήταν! Τι το ήθελα;

Στον κόλπο της Παροικιάς, αρόδου, κρουαζερόπλοιο που αποβίβαζε τους επισκέπτες του νησιού με λάντζες. Στο λιμάνι τους επισκέπτες περίμενε πλούσιος μπουφές για το καλώς ήλθατε στο νησί μας. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να πάρουν και ποδήλατο και να κάνουν τη βόλτα τους μέσα και γύρω από την Παροικιά.

Στον ίδιο χώρο, δίπλα στο καλώς ήλθατε, παντόφλα δεχόνταν κοντέϊνερς με τα ανακυκλώσιμα υλικά του νησιού. Μέρα που τη βρήκαν και αυτοί... Πάνω από 150 κοντέϊνερς θα φορτώσει σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή μου. Τώρα γιατί ανήμερα του Αγίου Κωνσαντίνου και Ελένης κάποιοι φρόντισαν να γίνει αυτή η φόρτωση δεν μπορώ να σας πω. Και δεν μπορώ γιατί όσο το έψαξα οι απαντήσεις που πήρα ήταν άλλα για άλλα...

Στο βάθος φορτηγό πλοίο δεχόταν τα αδρανή υλικά (αμμοχάλικο) από φορτηγά. Η σκόνη ήταν τόση που δεν μου επέτρεπε να δω το... χρώμα του πλοίου! Εύχομαι οι επισκέπτες του νησιού να μην την γεύτηκαν, την σκόνη καλέ, γιατί θα πρέπει να έφτανε μέχρι το λιμάνι.

Λίγη ώρα αργότερα με αυτή την εικόνα στο μυαλό μου έκανα μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Παροικιάς. Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και κυρίως ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο ένας και τι δουλειά κάνει ο άλλος. Το τι άκουσα δεν περιγράφεται. «Τα είδατε; Να δούμε τώρα τι θα γράψετε... Και μετά θέλουμε και τουρισμό, σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο. Κάντε κάτι γιατί σε λίγο θα ψάχνουμε για τουρίστα και δεν θα τον βλέπουμε σε απόσταση χιλιομέτρων», ήταν μερικά, από αυτά που ακούσαμε.

Για την εικόνα των στεγάστρων στο λιμάνι της Παροικιάς δεν θα σας μιλήσω αφού τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια είναι μόνιμη. Είναι κάτι σαν σταθερή αξία. Αν την αφήσουμε έτσι για μερικά χρόνια ακόμα έχω την άποψη πως δεν θα πρέπει να αλλάξει γιατί τότε θα μιλάμε για ιστορικό μνημείο. Και τα ιστορικά μνημεία δεν τα καταστρέφουμε. Τα διατηρούμε και τα συντηρούμε...

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η 15μερη παράταση (έως τις 15 Ιουνίου 2013) που ζήτησε η εταιρία Ρήγα ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ για την φόρτωση αδρανών υλικών σε φορτηγό πλοίο στην περιοχή Βίντζι Παροικιάς. Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση – εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Παροικιάς που συνεδρίασε για το θέμα ήταν να μην δοθεί η παράταση. Περισσότερα την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημήτρης Κ. Αρκουλής

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos