Γεωργούσης Χ.: Να μιλήσουμε για πολιτική

19 Αυγούστου 2013 17:22

Και τώρα τι κάνουμε; Διάλεξε και πάρε ή πες μας εσύ τα δικά σου.

-Μακριά απ' όλες τις θρησκείες του μίσους. Επειδή λόγω των καταστάσεων έχθρα και μίσος προχώρησαν βρες τρόπους να τους κόψεις το δρόμο. Δεν δίνουν λύσεις αυτά, σπρώχνουν προς τα αίματα.

-Μη γίνεσαι ειδωλολάτρης, μας κόστισαν τα είδωλα. Οι παλιές ειδωλολατρείες του καιρού της μυθολογίας είχαν και τη χάρη τους, οι νέες (ποδόσφαιρο, τραγούδι, θέαμα, διάκριση και πλούτος) μας σκλάβωσαν.

-Κοίτα να κάνεις το καλό γύρω σου, να γίνεσαι πρώτος εσύ η αλλαγή για την οποία μιλάς. Και ποιο είναι το καλό; Να καλλιεργείς την εμπιστοσύνη και να ενθαρρύνεις την ελπίδα με τη στάση σου, αυτό είναι ένα, για τα άλλα ψάξε και θα βρεις.

-Να είσαι δύσπιστος, να αμφισβητείς, να έχεις αμφιβολίες, αλλά πρόσεχε μην καταλήξεις μηδενιστής και απαξιωτικός. Όπου βλέπεις το καλό να το ενθαρρύνεις και να το ενδυναμώνεις συμμετέχοντας.

-Φρόντισε τα μέσα που χρησιμοποιείς να ταιριάζουν με τους σκοπούς σου. Μην τα μετατρέπεις σε σκοπό. Εδώ συχνά βραχυκυκλωνόμαστε όλοι.

-Η αλλαγή, η κάθε αλλαγή, θέλει χρόνο, μην σε ξεγελούν οι σειρήνες του εδώ και τώρα. Τα πράγματα, αν δεν τα προσέξεις, αν δεν τα στηρίξεις σε στέρεες βάσεις, όσο και να πάνε μπροστά, κατρακυλάνε ξαφνικά πίσω κι όλα πάνε χαμένα, όπως έγινε τώρα με μας.

-Στο διάστημα του συνεχούς αγώνα για πολιτική και αλλαγές κοίτα να μάθεις να ζεις, όσο γίνεται πιο όμορφα και γόνιμα με τους άλλους, γιατί αυτό άλλωστε αποτελεί σκοπό της κάθε προσπάθειας.

-Να καλλιεργείς στις συντροφιές σου, παντού γύρω σου, την κοινή συγγένεια και τη συνοχή και μη γίνεσαι στα καθημερινά συνεχιστής των πιστοποιητικών φρονημάτων.

-Δεν είσαι εσύ όλη η αλήθεια, έχουν και οι άλλοι απόψεις και ιδέες, μάθε να ακούς και να συμπληρώνεις τις γνώσεις σου.

-Πήγαινε σε όποιο κόμμα θες, αλλά μην φανατίζεσαι. Γιατί κανένα απ' αυτά δεν έχει το κλειδί του παραδείσου στα χέρια του, κανένα δεν ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, την ανεξάρτητη δράση και δημιουργία, τη φαντασία, τις τοπικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Όλα ζητούν να ενισχυθούν και να σε κατευθύνουν. Επομένως μην αποδέχεσαι ότι πάνω απ' όλα είναι το κόμμα. Πάνω απ' όλα είναι να νοηματοδοτούμε τη ζωή μας και να προσπαθούμε να την κάνουμε καλύτερη για όλους.

- Μην καλλιεργείς την ιδέα ότι σε όλα δίνουν λύση οι εκλογές. Δεν είναι παρά μια απ' τις ευκαιρίες. Το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες δεν περιλαμβάνονται ποτέ δυστυχώς στα εκλογικά προγράμματα. Το να έχει η ζωή μας περιεχόμενο και πλούτο δεν εξαρτάται από τα ποσοστά των εκλογών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos