Μαρουσώ Σκιαδά: "Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται"

20 Αυγούστου 2013 16:55

test1

test2

test2

Δύσκολοι οι καιροί που ζούμε και βιώνουμε σαν έθνος και σαν άνθρωποι. Και για τα δύο γίνεται προσπάθεια αλλοτρίωσης και εξευτελισμού .

Κάθε ανθρώπινη αξία τίθεται στο περιθώριο και στις υποσημειώσεις . Κάθε δημοκρατικό δικαίωμα παραβιάζεται ασύστολα . Κάθε εργατοϋπαλληλική κατοχύρωση εξαλείφεται.

Και εμείς διπλωμένοι στα χρέη μας, στην ανεργία μας, στις αρρώστιες μας , αδυνατούμε να αντιδράσουμε και να ξεσηκωθούμε , ενάντια σε αυτό στο ανθρωποφάγο καθεστώς, σα να περιμένουμε καρτερικά το τέλος μας .

Όμως δεν μας πρέπει αυτό, έχουμε υποχρέωση έναντι όλων αυτών που έφυγαν. Όλων αυτών που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδος με τη σοφία τους , τις γνώσεις τους , το αίμα τους.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται .

Όλοι εμείς που ακόμη σήμερα επιβιώνουμε, αύριο δεν θα έχουμε τη δύναμη επιβίωσης. Η κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση οι πολίτες της είναι υπόθεση που μας αφορά όλους μας και πρέπει να αντιδράσουμε - Όλοι μαζί - όσο είναι ακόμα καιρός .

Οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν πρέπει να μας βρίσκουν αντιμέτωπους , πρέπει να είμαστε στο πλάι τους συνοδοιπόροι .

Εμείς οι συνταξιούχοι , οι άνεργοι , οι πεινασμένοι , οι γέροντες

-που δεν έχουμε να χάσουμε το μεροκάματο- σε κάθε τους κινητοποίηση οφείλουμε να βγαίνουμε μαζί τους στους δρόμους , είναι χρέος μας να διαμαρτυρηθούμε μαζί τους .

Η σημερινή κατάσταση δεν διαφέρει σε τίποτα από μία πυρκαγιά που κατακαίει τα πάντα . Όπως λοιπόν τρέχουμε για να σβήσουμε τις φωτιές για να μην καεί το σπίτι μας έτσι και τώρα όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε . Κινδυνεύει το μέλλον των παιδιών μας , η αξιοπρέπειά μας σαν έθνος , σαν χώρα , σαν ανθρώπινο είδος .

Μια αρένα το σημερινό σύστημα που κατατρώγει σαν λιοντάρι τους ανθρώπους . ΄Ενας Μινώταυρος που για να επιβιώσει χρειάζεται ανθρώπινο αίμα .

Κι η Ελλάδα μια ευλογημένη χώρα , το πέρασμα , το σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρείς ηπείρους , Ασία –Ευρώπη- Αφρική , με πλούσιο έδαφος και υπέδαφος είναι καλή τροφή για τους κερδοσκόπους .

Ας αναλογισθούμε τη δουλεία και τους δούλους των παλιών χρόνων ,ας αναλογισθούμε πόσοι πέθαναν και θάφτηκαν στα θεμέλια έργων, θαρρώ πως οδεύουμε ολοταχώς για την ίδια εποχή .

Τα Κέντρα εξουσίας με μεθοδευμένες κινήσεις προσπαθούν να μας κάνουν φτωχούς , πεινασμένους , δίχως όνειρα , δίχως μόρφωση , δίχως την ιστορία μας , δίχως τα ήθη και τα έθιμά μας , χωρίς περιουσίες, ευάλωτους , άβουλους .

Με αυτό τον τρόπο πραγματοποιούν ποιο εύκολα τα σχέδιά τους , συγκεντρώνουν το χρήμα ,αποκτούν την γη μας , τα ορυκτά μας , τη θάλασσά μας, τον ήλιο μας ,την Εθνική μας κυριαρχία .

Όμως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση αλλά και καθένας από το δικό του πόστο μπορεί να προσφέρει .

Χρειαζόμαστε μόνο θέληση και θάρρος .

Γιατί η απραξία και το χουζούρι του καναπέ βλάπτει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά . Μας βλάπτει όλους .

Πρέπει να δείξουμε στους βουλευτές ότι δεν ενεργούν σύμφωνα με τη δική μας θέληση .

Η εποχή των χειροκροτημάτων πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Αλήθεια τι ακατανόητο είναι πάλι τούτο .

Αδιαφορούν για όλα όσα χάνουμε σα χώρα και σαν άνθρωποι και το μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα εξασφαλίσουν το δικό τους τομάρι .

ψηφίζουν την εξαγορά χρόνου προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης . Τι αίσχος , τι ντροπή , τι αηδία για όλους τους .

Τι άχρηστο διακοσμητικό στοιχείο ο κ. Παπούλιας Πρόεδρος Δημοκρατίας , που δεν αντιδρά .

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στην Πάρο στην Πλατεία Εκατονταπυλιανής έγινε συλλογή φαρμάκων για την περίθαλψη των άπορων συνανθρώπων μας .

Τι υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς !!!

Η Αλληλεγγύη στη σημερινή εποχή μας είναι πράξη ιερή .

Κι' ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει κατιτί στον συνάνθρωπό του και απ το περίσσευμά του και από το υστέρημά του.

Δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά που λείπουν σήμερα από τη ζωή μας .

Η μοναξιά και η καταφρόνια είναι εξίσου σοβαρές ελλείψεις επιβίωσης .

Ένα χαμόγελο , ένα άγγιγμα στην πλάτη είναι δύναμη ζωής για τους αδύναμους .

Άλλωστε , << κανείς δεν είναι τόσο φτωχός που να μη μπορεί να προσφέρει ένα χαμόγελο και κανείς τόσο πλούσιος που να μην το έχει ανάγκη >>

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε το δρόμο που χάραξαν για μας τα μεγάλα συμφέροντα . Αρκεί να ενεργήσουμε με μόνο στόχο και κίνητρο την αγάπη μας για τούτον εδώ τον τόπο και τους ανθρώπους της , χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και πισωμαχαιρώματα γιατί αν ανατρέξουμε στο παρελθόν μας θα θυμηθούμε πάμπολλους ιστορικούς , φιλοσόφους και ήρωες για τους οποίους σήμερα ήμαστε υπερήφανοι και όμως τη δεδομένη στιγμή τους τιμωρήσαμε με εξορία , κώνειο , φυλακή , δολοφονία.

Μαρουσώ Σκιαδά ( Αλυκή Πάρου )

Πάρος 19 Αυγούστου 2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos