«Δημοσκοπήσεις», ένα κλειδί που δεν ανοίγει κατά ανάγκη την πόρτα των πολιτικών μας, επιθυμιών..

25 Νοεμβρίου 2014 13:53

( Το, έθνος πρέπει ν ακούει ότι είναι αληθινό και να πράττει αυτό που επιβάλλεται πάντα από το εθνικό του συμφέρον: ) Διονύσιος Σολωμός..

Μ Ε Ρ Ο Σ Α.

Φαίνεται, μάλλον Φίλες & Φίλοι πως τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα είμαστε σαν λαός άξιοι «εραστές» αρχόντων μας ουσιαστικά «ανικάνων» σε υψηλού ποσοστού αριθμού, ατόμων. Πέραν, βεβαίως αυτής της δυστυχίας μας και των διαρκών μας λαθών συν τοις άλλοις μας ταλανίζουν οι συνεχείς σε διάρκεια ανακυκλούμενες, δημοσκοπήσεις. Το ζήτημα αυτό δεν είναι τόσο απλής μορφής προς «διεξαγωγή» συμπερασμάτων ή σε ερμηνείες ιδιαίτερης, ανάλυσης. Μάλιστα, σε εποχές «όζους» εικόνας πάνω γενικά σε ζητήματα και θέματα πολιτικά ή κοινωνικά. Που [δυναμιτίζουν] μάλιστα τις συνετές επιβεβλημένη τακτική ορθότητας κινήσεων της πολιτικής «αναβρασμού», σκακιέρα. Όταν, ο καθένας θέλει ν ακούει από μεριάς του πάντα αυτά να είναι σε στυλ ότι ( χαϊδεύει ) καλύτερα το «αυτί» των πολιτικών του, επιλογών. Σωρείες, διαχρονικές με παράλληλες προεκτάσεις άκρατης και γενικής ανευθυνότητας των κομμάτων εξουσίας στη χώρα μας έφτασε τελικά στο «αμήν» ενός εξοντωτικού, λαϊκισμού. Οι, σώφρονες φωνές της πολιτικής εντιμότητα των εκείθεν αλλά και των εντεύθεν της ροής & των τάσεων οι εκφράσεις ελευθερίας και λόγου, αλήθειας. Διακεκριμένων, προσώπων ήθους & παιδείας που με αγωνία προειδοποιούσαν «εγκαίρως» για τα επερχόμενα, «δεινά»! Δεν, ακούστηκαν δυστυχώς από κανένα «υπεύθυνο» των τότε εξουσιών της [θεσμικής γενικώς] αρχής της, χώρας». Ώστε, να προλάβουν «θύελλες» & «καταιγίδες» όλες αυτές τις συμφορές σαν καλοί & υπεύθυνοι «διαχειριστές» του δημοσίου συμφέροντος και φυσικά, της πατρίδας. Βεβαίως, κατάφεραν με τρόπο «άκομψο» σκιτζίδικο να μας παραδώσουν αμαχητί. Στα, «διεθνή» fans των «τρωκτικών» του είδους για το ειδικό διαδικαστικό «μέρος» της δουλειάς το λεγόμενο, «ξεσκόνισμα». Που ωφελεί κατά τα πάντα την κερδοσκοπία των δανειστών σε βάρος δυσβάσταχτο των δανειζομένων [ κρατών ή φυσικών προσώπων ].

Έτσι, Φίλες & Φίλοι γενικώς έχουν μ απλή & κατανοητή γλώσσα τα «δρώμενα», στην Ελλάδα. Προηγούμενα & επόμενα που ασφαλώς ταχιά – ταχιά συνήθως πουρνό – πουρνό καταφθάνουν για τη συνέχεια του μέλλοντος των σχέσεών μας με τους εταίρους μας στη, «κομισιόν». Επιτέλους, επειδή σεις εκεί στο Βοριά της Ευρώπης δεν έχετε «Αμφίπολη» & τάφους παγκόσμιας ιστορικής φήμης πρέπει να μας καταστρέψετε για πάντα όνειρα & στόχους στην, Ελλάδα; Επειδή, σεις εκεί μας θεωρείτε πιόνια στην στρατηγική σας στις γραμμές & τις πλεύσεις σας ώστε να εφαρμόζετε. Στην εντέλεια πάνω μας «π ρ ο κ ρ ο ύ σ τ ι α » τακτική επίλυσης των «προβλημάτων» των λαών της Νότιας, Ευρώπης. Βλέπετε, πάντα σας άρεσε η ελληνική μυθολογία και «η φωλιά» του ιερού Φιδιού της Αθηνάς στο Παρθενώνα. Που, ήταν & λίαν αγαπητή στον αιμοσταγή «Χαϊνριχ Χίμλερ» συνεργάτη του Χίτλερ περιβόητο δημιουργό των στρατοπέδων συγκέντρωσης.. [ Ενός γενικά σκοτεινού Φασιστοειδούς τύπου ].

Διέθεσε χρόνο κρυφής επίσκεψης του στην Αθήνα Στο Β.΄ Παγκόσμιο πόλεμο εκεί που εξόντωσε στο «΄Αουσβιτς» και στα άλλα στρατόπεδα έξι εκατομμύρια, Εβραίων. Άτακτοι είμαστε; Ίσως: Πονηροί; Μπορεί; Απόγονοι; Ν Α Ι ! ! Σπουδαίων & Μεγίστων προσώπων.. Τους γνωρίζετε πολύ μα πολύ καλά & δεν χρειάζεται να σας τους επαναλάβουμε. Σας, δίδαξαν αυτά τα «μακάρια» πρόσωπα για να έχετε [τέχνες πολιτισμό ανθρωπισμό ]τόσα μα τόσα άλλα χρήσιμα, της ζωής. Αιδώς, επιτέλους ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ πολιτικοί αρκετοί από εσάς είστε «κατώτεροι» των περιστάσεων στις χώρες σας και στους λαούς που «διοικείτε» όπως έτυχε και σας βγήκε στο, δρόμο σας. Εμείς, στην Ελλάδα τους αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και τους φιλοξενούμε από καρδιάς μας κατανοούν και είναι δίπλα μας «αρωγοί» στις, ανάγκες μας. Και, ξέρετε το πως δεν «έχουμε» ρατσιστικές τάσεις για κανένα άνθρωπο, άνδρα γυναίκα μικρούς μεγάλους άσπρους, μαύρους.

Μ Ε Ρ Ο Σ Β.

Ροκάνισαν, καλή ώρα σα τώρα [ καλικάντζαροι & τα παγανά ] του προ Χριστουγεννιάτικου σαρανταημέρου το «δέντρο» αυτό που βαστά σύμφωνα με τη «παράδοση» το κέντρο, της Γης. Μα, φτάνουν τα Χριστούγεννα και ο Αρχηγός βιάζεται πολύ για ν ανέβει στον απάνω κόσμο να πειράξει τους ανθρώπους με κάθε τρόπο να «μαγαρίσει» και ότι άλλο ακόμα, καταφέρει. Σφυρά, κλέφτικά [ κάνοντας & μια τηλεδιάσκεψη είναι και της μόδας ] ανεβαίνει λοιπόν, τρέχοντας.. Με μια όλο το τσούρμο στον «πάνω» κόσμο δια τα, καθ ημάς γνωστά τους έργα 2014 χρόνια τώρα μα τ αποτέλεσμα κάθε χρονιά να παραμένει, στο απόλυτο, ΜΗΔΕΝ ! ! Φυσικά, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω αφού η συνέχεια είναι γνωστή το δέντρο άντεξε για μια ακόμα φορά το βάρος του «πλανήτη» των ανθρώπων που τον κατοικούν και όλα τους τα προβλήματα. Οικολογικά, οικονομικά ηθικά τελικά όλοι μας βράζουμε στο ζουμί μας όπως «ο κάβουρας» αποξενωμένοι & απελπισμένοι. Φορτωμένοι όπως τα «γ α ϊ δ ο ύ ρ γ ι α» όλες μας τις αδυναμίες» και, ελαττώματα.

Συνάνθρωποι, έτσι ποτέ μας δεν θα φτάσουμε στην άκρη του τέλους των παθών μας έρχεται όμως καιρός, ανανήψεως. Η ελπίδα αυτή κονταίνει περισσότερο την αναμονή του χρόνου. [Χριστός Γεννάται], τα αστέρι της ελπίδας λάμπει στον ουρανό η Φάτνη περιμένει τη «Παρθένα» Παναγιά. Ταπεινή Κυρά της ελπίδας σε μια νέα αρχή «αναγέννησης» στη βαρυχειμωνιά της ζωής σε μια πατρίδα προδομένη από τα ίδια της, τα παιδιά. Κοντεύει, ο καιρός προχωρούν οι Μάγοι προς την Βηθλεέμ αλλά και ο «Ηρώδης». Διαχρονικό, των αιώνων πρόσωπο πάντα επίκαιρο ακονίζει τα «μαχαίρια» του έτοιμος κι αυτός να σφάξει μωρά, παιδιά. Δεν, τον νοιάζει αν είναι λευκά- κίτρινα - μαύρα μα φυσικά ούτε και τους Αγγέλους που θα ψάλλουν «Επί Γης Ειρήνη». Έχουμε, τραγικά συμβάλει απαξάπαντες με τη συμπεριφορά μας έθνη & λαοί. Να την καταργήσουμε με τη συμπεριφορά μας μια και καλή από προσώπου, γης.. Σκοπός, των περισσότερων ανθρώπων παραμένει το «θεαθήναι» το πρόσκαιρο & πλέον επικίνδυνο αφού μετράει πέρα κόπων και θυσιαστικής ανάγκης επιδεχόμενο εύκολης, αλλαγής. Παραδοσιακής, «λογιστικής» ημών των Ελλήνων από τα παλιά μέχρι σήμερα ας τα έχουμε καλά με όλους κι ότι τελικά, αρπάξουμε. Να έχω την ελπίδα συνδημότες αντίκρουσης των απόψεών μου σ ένα στίβο ανταλλαγής, εντίμου. Λόγου, & εντάσεων αλλά και διορθωτικής διάθεσης εκεί που ίσως κάνω λάθος πιθανής τακτικής τάσεων, ε γ ω ϊ σ μ ο υ; Παρακαλώ πολύ το έχω ανάγκη για ένα τέτοιο δημόσιο διάλογο η κριτική δεν είναι κακό και οι ανταλλαγές απόψεων μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι, όλοι μας. Τέτοιο, τρανταχτό παράδειγμα είναι οι [ δημοσκοπήσεις ] φυσικά είναι ένα «εργαλείο» που εξάγει κάποια συμπεράσματα αλλά δεν είναι απόλυτα αληθινά αλλά ευκολίας, «περιστάσεις». Πώς, σ αυτά ανώδυνα μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιεί για να εκτονωθεί υπερβάλλοντας & παράλληλα να είναι τιμωρός «αγανάκτησης» στις ανακυκλώσεις, κατεστημένων. Ένα, είδους ηλεκτρονικού διαδικτυακού εμπορίου «σερφάρεις» ποντάρεις αποφασίζεις πουλάς αγοράζεις πλέον το εγώ σου και την γνώμη σου κατά το δοκούν τρόπο ελευθερίας, θέσης.

Οι, απόψεις μου ειδικά σαν πολίτης είναι σαφείς δεν μπορεί να είσαι έρμαιο των m i d i a. Που, επόμενο είναι να κερδοσκοπούν και σε αυτό τον τομέα εκμεταλλευόμενοι την ιδέα της δήθεν ορθής «πληροφορίας» του λαού «ψευδόμενοι» πίνοντας εις υγεία της, αφέλειας μας; Κύριος, ξέρει πως ποτέ στην έως τώρα ζωή μου δεν υπήρξα άνθρωπος πονηρίας «υπολογισμών» αλλά αρχιτέκτονας του διαλόγου με τους, συμπολίτες μου. Έχασα, λοιπόν αρχές εξουσίες & χρήμα αφού δεν «προσκύνησα» ποτέ τους εκάστοτε «ισχυρούς» ούτε έδωσα το δικαίωμα στον εαυτό να ξεφτιλίσει τις οικογενειακές μου, καταβολές. Κάποιοι, να κάνουν εν αγνοία μου «εφαλτήριο» τις δικές μου πλάτες για να «φτάσουν» εκεί που δεν τους αξίζει, η θέση; Για μια τέτοια λοιπόν χρήση [ ελευθερίας ] είναι δυνατόν να μιλάμε, Παριανές & Παριανοί; Ειδικά, στο νησί που γέννησε ΑΡΧΙΛΟΧΟ & ΣΚΟΠΑ δηλαδή δύο τόσο σπουδαία πρόσωπα Λόγου & Τέχνης να είμαστε επιτέλους φειδωλοί στις, ανοησίες.

Και πλουσιοπάροχοι χρήστες λ ο γ ι κ ή ς αν θέλουμε κάτι επιτέλους ν αλλάξει σ αυτό εδώ τον τόπο. Αγίους, που μαρτύρησαν στην αποικία ίδρυσαν οι απόγονοι εκείνων μας των «προγόνων» το Πάριο στην «π ρ ο π ο ν τ ί δ α». Στηρίζοντας «Ορθοδοξία» & Χριστό Βασίλειος ο ομολογητής η μνήμη του γιορτάζετε από την Εκκλησία στις 12 Απριλίου. Να, το προσέξουμε & αυτό ούτε και «κάποια» επίσημα εργαλεία της άνομης γενικά κερδοσκοπίας μαύρου χρήματος εξαγοράς συνειδήσεων αποτελούν «λύσεις» ευπρέπειας στην, δημοκρατία. Καιρός να γίνουμε «αυτοδύναμοι άνθρωποι» ήθους & φρόνησης της απλής σκέψης και της αγαθής, αγάπης. Όπως, και οι Παππούδες μας για να έρθουν οι καλύτερες μέρες.. Όσο, για την τοπική μας «εξουσία» τη οποία «εκτιμώ» ιδιαίτερα της προτείνω ν αλλάξει όσο είναι ακόμα καιρός. Κανένα δυο «κλικ» στην επικοινωνία της με τους «δημότες».. Μην, λοιπόν αλωνίζετε μόνο άχυρα φροντίστε σε κάποια γωνιά στο αλώνι να «στοιβάξετε» το καρπό της, παραγωγής σας.

Το, «σ τ α ρ ά κ ι» σας να δούμε όπως είδαμε και τη φετινή μεγάλη παραγωγή της ελιάς & λαδιού στο νησί. Δόξα να έχει ο Θεός & η Παναγιά που δεν ξεχνάνε την Πάρο μας. Μη, μου κρατάς κακία κ. Δήμαρχε & κάποιοι άλλοι εκεί στο Δήμο ξέρω καλά από πρώτο χέρι πως «συμφωνείται» κατά κεραία & γράμμα όλοι στο παραπάνω περιγραφόμενο, σκεπτικό. Εξακολουθεί, να ισχύει η προσφορά μας [ γιατί δεν είμαι μόνο εγώ ] που θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο στον οποίο, διαβιούμε. Και, μη το ξεχνάτε ποτέ εσείς όλοι οι ενασχολούμενοι με τα κοινά

Χ ρ ή σ τ ο ς Α λ ι φ ι έ ρ η ς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

logo media 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos