Σούπερ αγωνιστικό υπερθέαμα στο 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball στην Πάρο!

15 Ιουνίου 2017 17:12

Σούπερ αγωνιστικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές του τουρνουά του 18ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Handball (Ανδρών – Γυναικών) που θα διεξαχθεί στην παραλία Λιβάδια της Παροικίας 23 – 25 Ιουνίου 2017.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για δίγκολα, εναέρια σουτ και πιρουέτες, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και θεαματικές φάσεις, από σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες που έχουν λάβει μέχρι σήμερα διεθνείς διακρίσεις καθώς από το 2009 – 2016 ελληνικές ομάδες Beach Handball έχουν κερδίσει χρυσά και ασημένια μετάλλια όλες τις χρονιές!

Φέτος για πρώτη φορά, η Πάρος επιλέχθηκε ως μοναδικός νησιωτικός Δήμος που θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά του Πρωταθλήματος τα οποία διοργανώνονται από τον Μάιο έως τον Ιούλιο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η διεξαγωγή των τουρνουά ανά την Ελλάδα γίνεται σε συνεργασία της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, των σωματείων και μελών της και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται από το 2000, το καλοκαίρι του 2017, θα διεξαχθούν 8 συνολικά τουρνουά (7 και η τελική Final – 4 φάση που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια ομάδα), τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά! Οι άλλες ελληνικές περιοχές που θα φιλοξενήσουν φέτος τουρνουά είναι (Κάλαμος Αττικής, Αγιόκαμπος Λάρισας, Λίμνη Βεγορίτιδα – Αμύνταιο, Αλεξανδούπολη, Κατερινόσκαλα Πιερίας, Σχινιάς Αττική).

Το άθλημα Beach Handball, έχει μια ραγδαία εξέλιξη στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, εισήχθη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων το 2018 και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2024! Το ελληνικό τώρα Beach Handball, αποτελεί την 5η δύναμη στην Ευρώπη! Βάσει τεχνικής, αριθμητικής, οργανωτικής, ποιοτικής και αγωνιστικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Beach Handball, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα σε 50 χώρες – μέλη της EHF, αφήνοντας πίσω μεγάλες παραδοσιακά δυνάμεις του αθλήματος όπως η Γερμανία, η Δανία, η Ρωσία, η Σερβία, η Νορβηγία, η Πολωνία κ.ά.

Το φετινό Paros Beach Handball Tournament, αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους λάτρεις του αθλητισμού καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ένα νησιωτικό φυσικό περιβάλλον ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού όπως είναι η Πάρος εν μέσω μάλιστα της θερινής τουριστικής περιόδου.

Τα στατιστικά στοιχεία περσινών τουρνουά του αθλήματος, δίνουν μια γεύση της εμβέλεια του αθλητικού γεγονότος: 12 ομάδες ανδρών και γυναικών, 168 αθλητές και αθλήτριες, 2 ευρωπαϊκές ομάδες, 185 αθλητές και αθλήτριες ακαδημιών και σωματείων Handball που συνοδεύονταν από τις οικογένειές τους, χιλιάδες θεατές στο διήμερο των αγώνων, διεθνείς παρατηρητές, 4 διεθνείς διαιτητές και προβολή των τουρνουά από πανελλήνια ΜΜΕ κάθε είδους με καθημερινή δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων, καταδεικνύουν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και την τεράστια προβολή που θα κερδίσει η Πάρος χάρη στη διεξαγωγή του τουρνουά.

Το Beach Handball ένα νέο σχετικά, αλλά ραγδαία ανερχόμενο άθλημα, έχει μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κόσμου χάρη στο εξαιρετικό θέαμα που προσφέρει και φέτος η Πάρος, έχει την τιμή, να φιλοξενήσει ένα από τα τουρνουά του, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το ίδιο το άθλημα αλλά και την σαγηνευτική καλοκαιρινή εικόνα της, σε πολλές χιλιάδες κόσμου εντός και εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται πράγματι για μια μεγάλη ευκαιρία προβολής του νησιού, καθώς η Πάρος, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί το πρώτο ελληνικό νησί που θα φιλοξενήσει επίσημους αγώνες Beach Handball από καταβολής του θεσμού!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos