Πάρος: Ένα σπουδαίο τιμητικό βραβείο «έφερε» στο νησί Editorial άρθρο του PSTS,GR για την παριανή ηρωίδα «Μαντώ Μαυρογένους»!

25 Νοεμβρίου 2021 20:26

Δεύτερη μέσα σε δύο χρόνια τιμητική βράβευση της του psts.gr και μέσω αυτής, δεύτερη σπουδαία διάκριση για το νησί της Πάρου!

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park στην Αθήνα, μια λαμπερή γιορτή για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελληνικής Περιφέρειας και τον Ελληνικό Τοπικό Τύπο κατά την οποία βραβεύτηκαν οι πιο καινοτόμες προσπάθειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε έντυπες εφημερίδες και περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδικτυακά Μέσα που ξεχώρισαν για την ποιότητα του έργου τους, απονεμήθηκαν βραβεία του θεσμού Regional Media Awards 2021 o οποίος διοργανώθηκε από την εταιρεία BOUSSIAS Communications.

regional3 media 21

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από 23 καταξιωμένα στελέχη υπό την προεδρία της δημοσιογράφου και Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κας. Σάγιας Τσαουσίδου.
Στη βραδιά της απονομής παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τη σπουδαιότητα του θεσμού Regional Media Awards αλλά και τα ζητήματα που αφορούν στα Μέσα της περιφέρειας.

regional 1media 21

Η ηλεκτρονική εφημερίδα psts,gr κατέκτησε το δεύτερο βραβείο της στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά τη δεύτερη καλύτερη (Silver) On Line παρουσία που είχε κατακτήσει το 2019.
Φέτος κατέλαβε την τρίτη (Bronze) καλύτερη θέση στην κατηγορία Best Editorial – Best Column για την συνολική παρουσίαση του άρθρου που ανήρτησε την 25η Μαρτίου 2021 με αφορμή τον εορτασμό της 200ετηρίδας από την Ελληνική Επανάσταση και θέμα τη ζωή και το έργο της φλογερής ηρωίδας της Πάρου και των Κυκλάδων Μαντώς Μαυρογένους «Ελλάδα 2021 – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – «Μαντώ Μαυρογένους: Η σπουδαία ηρωίδα της Πάρου και των Κυκλάδων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821».

region4l media 21

20211125 150321

Η διάκριση του psts.gr, πολύ σημαντική, καθώς το μέσο με το συγκεκριμένο του Editorial ξεχώρισε ανάμεσα σε περιφερειακά – τοπικά μέσα από ολόκληρη την Ελλάδα. Εξίσου σπουδαία όμως διάκριση ήταν και για το νησί που «ακούστηκε» πανελληνίως και για δεύτερη φορά από το 2019 και μάλιστα, με αφορμή ένα αφιέρωμα σε μια ιστορική προσωπικότητα της Ελληνικής Εθνεγερσίας με ρίζες, δράση και τόπο κατοικίας την Πάρο.

Το Editorial, ήταν η συμβολή του psts,gr στην σύνδεση της συλλογικής ιστορικής μνήμης της Πάρου και των ανθρώπων της με τη μεγάλη ιστορική εικόνα της Ελληνικής Επανάστασης, διαμέσου μιας μοναδικής γυναικείας ηρωικής μορφής του τόπου.
Στο Εditorial – αφιέρωμα, η προσωπικότητα και η δράση της ηρωίδας «φωτίστηκαν» εις βάθος και ολοκληρωμένα και συνοδεύτηκαν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με απτά τεκμήρια μνήμης της ζωής της οικογένειας Μαυρογένη και της ίδιας της Μαντώς στο νησί.

20211125 145850

Εμείς, στο psts,gr, είμαστε ευγνώμονες προς όλους εσάς, τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες - αναγνώστες μας, καθώς μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίζουμε!
Το φετινό βραβείο που λάβαμε στη διοργάνωση Regional Media Awards 2021, μας κάνει επιπλέον διπλά χαρούμενους. Δεν αποτελεί απλώς αναγνώριση του έργου μας, αλλά σε συμβολικό επίπεδο συνιστά ύψιστη ανάδειξη του νησιού μας τόσο στο παρόν, όσο και σε ιστορικό βάθος που ανοίγεται δύο αιώνες πριν, κατά την περίοδο της ανάστασης του Γένους.

Στην όμορφη τελετή απονομής, μίλησε η Πρόεδρος των Regional Media Awards 2021 κα. Τσαουσίδου εξαίροντας τη σημασία των περιφερειακών ΜΜΕ για τις τοπικές κοινωνίες υποστηρίζοντας ότι με την επιβράβευση δίνεται αξία στην προσπάθεια των ανθρώπων των ΜΜΕ που αξίζει να τιμηθούν.

20211124 211059

20211125 150357

Η κα. Τσαουσίδου ανέφερε τα εξής:

«Ο περιφερειακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί. Η τοπική εφημερίδα όπως και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας.

Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την ενίσχυσή τους προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην σημερινή εποχή που όλα μα όλα περνάνε μέσα από το διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι –οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες των Μέσων αυτών- προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν με τις όποιες καταχωρήσεις φιλοξενούν στα φύλα τους.

Η τοπική κοινωνία θέλει και ενδιαφέρεται να μάθει για το τι συμβαίνει στην περιοχή της και όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάζει τον τοπικό τύπο, ακούει το τοπικό ραδιόφωνο και αναζητά τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την περιοχή τους. Αυτά τα νέα τους ενδιαφέρουν.

Αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους. Ένας νέος δρόμος, μία παλιά γέφυρα που συντηρήθηκε, τα έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου είναι μερικά από αυτά που θέλουν να γνωρίζουν και αναζητούν.

Τα βραβεία για τον περιφερειακό τύπο είναι η ελάχιστη επιβράβευση για το έργο που επιτελούν, ενημερώνοντας καθημερινά και με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους πολίτες. Με σεβασμό στην αλήθεια και στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ, τα τοπικά Μέσα υπηρετούν πιστά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία είναι επιβεβλημένη και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, δίνει μάχη για να το πετύχει. Πιστεύουμε στην προσπάθεια των συναδέλφων μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στον δύσκολο και καθημερινό αγώνα επιβίωσης των ΜΜΕ που υπηρετούν.

Συγχαρητήρια και στην εταιρεία Boussias που διοργανώνει με επιτυχία αυτά και άλλα πολλά βραβεία δίνοντας αξία στην προσπάθεια των ανθρώπων που αξίζει να τιμηθούν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos