Μουντομπάσκετ 2019: Αντικανονικό το διώξιμο του Καμπόκλο στην τελευταία βολή του Σλούκα! [βίντεο]

04 Σεπτεμβρίου 2019 11:23

Οι δικαιολογίες περισσεύουν για τη χθεσινή ήττα της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ από τη Βραζιλία, ωστόσο στην τελευταία βολή του Σλούκα το διώξιμο του Καμπόκλο ήταν αντικανονικό. Και μάλιστα έπρεπε να μετρήσει για δύο πόντους, κάτι που θα έδινε τη νίκη στην Ελλάδα!

Η απόδοση της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου σίγουρα δεν έφτασε σε καμία περίπτωση τα στάνταρ τα οποία μπορεί να πιάσει αυτό το σύνολο, ωστόσο μεγάλη συζήτηση μπορεί να γίνει για την τελευταία βολή του Σλούκα.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έστειλε το ματς στην παράταση, που είναι το αποτέλεσμα, έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα, καθώς οι διαιτητές και μάλλον και ο πάγκος της Εθνικής μας δεν αντιλήφθηκαν ότι στη φάση αυτή το διώξιμο της μπάλας από τον Μπρούνο Καμπόκλο πάνω από τη ρακέτα είναι αντικανονικό 100%.
Ο Καμπόκλο με το χέρι πρώτα χτυπάει τη στεφάνη και μετά την μπάλα, ενώ δεύτερη και ακόμα πιο τρανταχτή παράβαση είναι ότι η μπάλα μετά τη στεφάνη βρίσκει το ταμπλό και μετά έρχεται το διώξιμο. Αυτό, φυσικά, δεν επιτρέπεται, και μάλιστα η βολή έπρεπε να μετρήσει για δύο, άρα η νίκη να περάσει στην Εθνική.

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη φάση στον αγώνα Βραζιλία-Ελλάδα:

 

«Tελικός» με Νέα Ζηλανδία
Πλέον, μετά την ήττα από τους Βραζιλιάνους τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έχουν στενέψει, καθώς στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουμε τη Νέα Ζηλανδία, σε ένα ματς-τελικό. Και αυτό διότι όποια ομάδα νικήσει θα ακολουθήσει τη Βραζιλία στους «16» του Μουντομπάσκετ, ως δεύτερη από τον όμιλό μας. Το ματς θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί, όπως όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, από την ΕΡΤ.

Όσο για τα σενάρια πρόκρισης στους «8», εφόσον νικήσουμε τους «Tall Blacks» (παρατσούκλι των Νεοζηλανδών), εάν νικήσουμε ΗΠΑ και Τουρκία θα προκριθούμε σίγουρα στα προημιτελικά. Και αξίζει να θυμίσουμε ότι χθες οι Τούρκοι κυριολεκτικά έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη στο ματς με τους Αμερικανούς. Εάν, παρ' όλα αυτά, χάσουμε από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να περιμένουμε νίκη της Τουρκίας επί της Βραζιλίας και νίκη δική μας επί των Τούρκων, ώστε να κριθεί η πρόκριση στη διαφορά πόντων ανάμεσα στις τρεις ομάδες...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos