Σόιμπλε: Εξαντλήσαμε τη γενναιοδωρία μας με την Ελλάδα-Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς

30 Ιανουαρίου 2015 16:00

Στην πιο αυστηρή του προειδοποίηση προς την νέα κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας

ότι «η Ευρώπη έχει εξαντλήσει την γενναιοδωρία της με το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν τηρούνται» και «οι εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτοί».

«Με το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εξαντλήσαμε την γενναιοδωρία μας..Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στην Ευρώπη και εξάλλου δεν μπορούν να μας εκβιάζουν» τόνισε ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στο Βερολίνο και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα ξέρει ότι πρέπει να δράσει σύντομα. Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνομιλήσει με την Ελλάδα, αλλά η βάση των συνομιλιών δεν αλλάζει και οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν τηρούνται».

Το Βερολίνο έχει προειδοποιήσει πολλάκις για την τήρηση των δεσμεύσεων και μάλιστα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί μία τεχνική παράταση του προγράμματος- που λήγει τέλος Φεβρουαρίου- την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos