Πρωτοετείς φοιτητές: Αυτή την εβδομάδα αρχίζουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

16 Σεπτεμβρίου 2019 22:30

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι πρωτοετείς φοιτητές να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στη σχολή στην οποία πέρασαν


Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια. Η προθεσμία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα, τα οποία πρέπει ν΄ αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, αλλά, όπως βεβαιώνουν οι αρμόδιοι εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση με τις ημερομηνίες εγγραφής καθώς και την διαδικασία ,που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Πανεπιστημιακό Τμήμα που έχουν περάσει.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνουν μέσα από την εφαρμογή eregister.it.minedu.gov.gr . Να σημειωθεί ότι πέρυσι η εγκύκλιος είχε εκδοθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές έγιναν στο διάστημα από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Πώς γίνεται η διαδικασία της εγγραφής
Η διαδικασία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα που θα ορίζει η εγκύκλιος, με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr. Οι επιτυχόντες πρέπει να εισάγουν τον οκταψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων, σε πολύ σύντομο διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Μαζί τους οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να έχουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

Οι παραπάνω ηλεκτρονικές εγγραφές αφορούν τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή εξαιρούνται, όσοι με τις εξετάσεις του 2019 εισήχθησαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos