Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»

21 Οκτωβρίου 2019 12:20

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία

Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιορτάζει σήμερα την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες δοξολογία και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου –μεταξύ άλλων- τονίστηκε:
«Η «Ημέρα της Αστυνομίας», ως επίσημη εορτή του Σώματος, αντικατοπτρίζει και συμπυκνώνει με ιδιαιτέρως συμβολική νοηματοδότηση την βαρύνουσας σημασίας αποστολή του, ενώ σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό συμβολισμό, που λαμβάνει με τον εορτασμό του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, αναδεικνύεται μια ρεαλιστική και πραγματιστική διάσταση στην αποστολή της με ανθρωπιστικές και κοινωνικές παραμέτρους…
…Το χρέος, που απορρέει από τους θεμελιώδεις πυλώνες δόμησης του προσφερόμενου έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, γεννά και ταυτόχρονες υποχρεώσεις, που εξιδανικεύονται στην προσφορά στον πολίτη, στην υπεράσπιση και διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του, στην προάσπιση των ελευθεριών, στην ανάδειξη των δημοκρατικών αξιών και στην ενεργή προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην καθοριστική και αποφασιστική δημιουργία συνθηκών κοινωνικής συνοχής, ομαλότητας και ειρήνης, καθώς και στη ρεαλιστική πραγμάτωση της κοινωνικής ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου και της εν γένει εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας.
Έχοντας, έτσι, ως σταθερό δεδομένο πάντα την προστασία και την ασφάλεια, αποσκοπούμε στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προσαρμοζόμενοι στις διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες, διαμορφώνοντας τη στρατηγική μας στοχοθεσία, ανασυντασσόμενοι μπροστά στα νέα δεδομένα εγκληματικότητας, επενδύοντας στη θωράκιση της εσωτερικής ασφάλειας, απορρίπτοντας παθητικές στάσεις και γινόμενοι κοινωνοί ενεργών δράσεων και σχεδιασμών, εδραιώνοντας κλίμα εγγύτητας με τον πολίτη για την εμπέδωση κλίματος της ασφάλειας σε αστικές και μη περιοχές, αλλά και «όντας εκεί» για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προστρέχοντας και εγκύπτοντας σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε δυσκολία τους…
…Ως Αρχηγός του Σώματος, πιστεύω ακράδαντα στην υποστήριξη και αρωγή προς κάθε συνάδελφο, αναλογιζόμενος τον καθημερινό του αγώνα, για να ανταποκριθεί με επάρκεια τόσο στην επιτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων όσο και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.
Σας καλώ όλους σε διαρκή και αμείωτη επαγγελματική ετοιμότητα και εγρήγορση για την αποτελεσματική, αποδοτική και ποιοτική επιτέλεση της αποστολής μας….
…Σε αυτή τη διαχρονική πορεία η προστασία του πολίτη είναι απότοκο μιας κοινής και συλλογικής προσπάθειας της Αστυνομικής Οικογένειας. Μια οικογένεια, που περιλαμβάνει όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία Προσωπικό, διάγοντας σε πλήρη σύμπνοια, συνεργασία και ομόνοια, με συμπαραστάτες συνδικαλιστικές ενώσεις, φορείς, και όσους στηρίζουν και ενισχύουν το έργο μας.
Κανείς δεν περισσεύει και όλοι ενωμένοι πορευόμαστε προς τον κοινό μας στόχο, τη δημιουργία μιας Σύγχρονης Αστυνομίας για ασφαλείς πολίτες. Κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο είναι εφικτό να υπερκεραστεί, αναλογιζόμενοι το εθνικό και κοινωνικό μας χρέος, με οδηγό μας πάντα τον Προστάτη Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, υψώνοντας κάστρα υπομονής, προσήλωσης, δικαιοσύνης, αλήθειας και αγάπης προς το συμπολίτη μας, που μας χρειάζεται, που πιστεύει σε εμάς, που μας θέλει δίπλα του.

Σας διαβεβαιώ ότι:
Ο πολίτης, ο άνθρωπος, είναι το επίκεντρο κάθε δράσης μας.
Οι προσωπικές καθημερινές του ανάγκες ασφάλειας γίνονται στόχευσή μας.
Η καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του συνιστά αποστολή μας.
Χρόνια Πολλά.»
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσέβιος, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσόστομου, που εκπροσώπησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, καθώς και από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.
Παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.
Παρευρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Τρύφωνας Αλεξιάδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο βουλευτής Γεώργιος Καμίνης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Βασίλειος Γραμμένος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στυλιανός Πέτσας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων.
Επιπρόσθετα παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Υπαρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιναύαρχος ΠΝ Ιωάννης Παξιβανάκης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Λάμπρος Παππάς, η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άννα Λιγωμένου, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.
Από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων, Διευθυντές των Αυτοτελών Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, Ενώσεων Αποστράτων και Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.
Οι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες παρακολούθησαν από κοντά επίδειξη καταρρίχησης Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) από ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έκθεση αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού, ιστορικού και αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν παιδιά από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με ειδικές ανάγκες «Ορίζοντες», από τον Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ανοιχτή Αγκαλιά» και από το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος», συνοδευόμενα από τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, καθώς και μαθητές από σχολεία της Αττικής.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

 

Επίσης, τη χθεσινή μέρα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών -στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας- Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos