Απέκλεισαν το λιμάνι για να μην αποβιβαστούν οι μετανάστες από το Blue Star 2

02 Νοεμβρίου 2019 12:24

Το πλοίο πλησίασε στο λιμάνι του νησιού και ο καπετάνιος είδε τις ασυνήθιστες εικόνες. Ο στόχος των κατοίκων που επιστράτευσαν ακόμα και μηχανήματα του δήμου...


Ο δήμαρχος, πολίτες μαζί με μηχανήματα δήμου παρατάχθηκαν στο λιμάνι της Κω με στόχο να εμποδίζουν την αποβίβαση 77 μεταναστών από το Blue Star Patmos.

Παρά τη σχετική διαβεβαίωση που έλαβε αρμοδίως ο Δήμαρχος Κω μετά την προειδοποίησή του για αποκλεισμό του λιμανιού, ο ίδιος μαζί με κατοίκους του νησιού, κατέβηκε στο λιμάνι όπου γύρω στη μία τα ξημερώματα έφθασε το πλοίο της γραμμής.

Τελικά από τους 77 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο αποβιβάστηκαν μόνο δύο, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα στην Κω αλλά έφυγαν από το νησί.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το πλοίο της γραμμής έφτασε γύρω στη 01:00 στο λιμάνι της Κω με τον Δήμαρχο Κω πλαισιωμένο από πολίτες να ανεβαίνει στο καράβι. Μετά από συνομιλία με τον καπετάνιο και τη διευθέτηση κάποιων εγγράφων, οι μετανάστες με τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν. συνέχισαν προς το λιμάνι του Πειραιά. Λίγο μετά τη 01:30 τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι πολίτες αποχώρησαν από το λιμάνι.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

plastira 265x280