4 φρούτα που μειώνουν το αίσθημα της πείνας

09 Νοεμβρίου 2019 11:48

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Όλοι ξέρουμε το γνωστό κλισέ, που είναι όμως πραγματικότητα. Ας δούμε, όμως πέρα από τη θρεπτική τους αξία ποια από αυτά θεωρούνται και τα πιο χορταστικά.

Μπανάνα
Ξεκινάμε, λοιπόν, με ένα φρούτο, που δεν θα το λέγαμε και έκπληξη, τη μπανάνα! Η μπανάνα προσφέρει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διασπαστεί από το πεπτικό και έτσι αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Η κατανάλωση μπανάνας μειώνει το αίσθημα της όρεξης και μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο χορτάτοι.

Μήλο
Το μήλο είναι πλούσιο σε πηκτίνη, μία υδατοδιαλυτή ίνα που ικανοποιεί την πείνα, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα. Υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες περιέχονται επίσης στη βρόμη και στα όσπρια. Έχει βρεθεί ότι οι πολυφαινόλες των μήλων συμβάλλουν ακόμη στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Μούρα
Τα μούρα επειδή δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μπορείς να τα τρως σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείς να αντικαταστήσεις με μούρα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες- και έτσι θα σε βοηθήσουν και στη μείωση του βάρους. Μάλιστα, τα μούρα καταπολεμούν την παχυσαρκία και τις καρδιαγγειακές παθήσεις και αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο. Έτσι, καταστέλλεις την όρεξη που έχεις για γλυκό, ενώ συνδυάζοντάς τα με ένα γιαούρτι ή κεφίρ χορταίνεις, χωρίς να παίρνεις περιττές θερμίδες.

Ξερά Δαμάσκηνα
Τέλος, η κατανάλωση ξερών δαμάσκηνων λειτουργεί ως καταστολέας της πείνας. Οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη των δαμάσκηνων σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και την επιθυμία για γλυκό. Απλά θυμήσου ότι αν καταναλώνεις ξερά φρούτα, επειδή περιέχουν περισσότερα σάκχαρα από τα φρέσκα, χρειαζεται να πίνεις περισσότερο νερό.

olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos