Καιρός: Να κρατάμε μικρό καλάθι για το νέο κύμα ψύχους, λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές

15 Ιανουαρίου 2020 15:25

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την επόμενη εβδομάδα, να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην βιάζονται μερικοί.


Να γίνονται οι προγνώσεις όταν πρέπει να γίνουν». Με αυτές τις λέξεις ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές σχολίασε προβλέψεις που έχουν δει το φως για τον καιρό κυρίως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, υποστήριξε ότι ο καιρός ενδέχεται να σημειώσει ραγδαία επιδείνωση το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου. Αυτό, όπως ανέφερε προκύπτει από το παγκόσμιο μοντέλο πρόγνωσης, το οποίο είχε “δώσει” και την Ζηνοβία και τον Ηφαιστίωνα.

Για το σημερινό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο κ. Καντερές τονίζει στο newsit.gr ότι: «Η κακοκαιρία για την οποία βγήκε και έκτακτο δελτίο, νομίζω ότι τελικά δεν είναι τόσο ισχυρή καθώς αυτό το βαρομετρικό χαμηλό της Βόρειας Αφρικής κινείται κατά μήκος των ακτών της αφρικανικής ηπείρου, οπότε δεν φαίνεται να έχουμε κάποια ιδιαίτερα καιρικά προβλήματα. Η περισσότερη βροχή θα πέσει στην θάλασσα κάτω από την Κρήτη. Στην Κρήτη θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, ίσως και κάποια καταιγίδα. Το κύμα αυτό δεν θα είναι ισχυρό και δεν θα επηρεάσει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Δεν φαίνεται να έχουμε κακοκαιρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η εβδομάδα αυτή είναι γενικά στεγνή, βέβαια υπάρχουν θέματα ανέμων. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αλλά είναι κάτι συνηθισμένο για την εποχή. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένουμε λίγη ψύχρα με βοριάδες, θα έχουμε κανονική θερμοκρασία και κάποιες συννεφιές».

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos