Καιρός: Ερχεται ισχυρή κατάβαση πολικού ψύχους, πού και πότε θα χτυπήσει

18 Ιανουαρίου 2020 21:39

Επιδείνωση του καιρού στο τέλος της επόμενης εβδομάδας με πολύ κρύο προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Γράφει για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Επιμένουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σχετικά με την ισχυρή ψυχρή εισβολή που σας είχα ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα που διανύουμε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία ανανέωση του Ευρωπαϊκού Μετεωρολογικού κέντρου προς το τέλος της εβδομάδας πολικής προέλευσης αέρια μάζα θα σαρώσει μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης καθώς αυτή θα κινηθεί από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη νοτιότερα. Φαίνεται λοιπόν ότι μέσω της Ουκρανίας μέρος αυτής θα επηρεάσει και τη χώρα μας με την ισόθερμη των -7 με -8 βαθμών κελσίου στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας να φτάνει μέχρι και την Αττική. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η όλη αυτή εξέλιξη θα ενεργοποιήσει το Αιγαίο γεγονός που θα κρίνει και την εξέλιξη των χιονοπτώσεων με τα πρώτα στοιχεία να θέλουν να επηρεάζεται η ανατολική Ελλάδα σε ότι αφορά τα φαινόμενα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Στις 2 πρώτες επισυναπτόμενες κάρτες αποτυπώνονται αυτά που αναλύω παραπάνω όπου στην δεύτερη αποτυπώνεται η θερμοκρασία στην κατώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την Αττική με την περιοχή εντός του πλαισίου να αφορά το χρονικό διάστημα το οποίο αναλύω.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos