Στα χέρια Τρικαλινών πανέμορφο νεοκλασικό της Αθήνας

16 Φεβρουαρίου 2020 21:21

Το εμβληματικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα, που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Σταδίου με την Αιόλου, λίγα μέτρα από την Ομόνοια, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη από τα Τρίκαλα.

 


Ο Σάκης Μπουλούμπασης αγόρασε το ιστορικό κτίριο της Αθήνας και ο Σωτήρης Μπλέτσας ανέλαβε να το αναγεννήσει.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr πρόκειται για τριώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 3.105 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα, ημιώροφο, τρεις ορόφους και δώμα.

Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη γωνία των οδών Σταδίου 58 και Αιόλου 103. Τρικαλινός επιχειρηματίας Σάκης Μπουλούμπασης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης στη Γερμανία, προχώρησε στη σημαντική επένδυση στην αναδυόμενη τουριστική αγορά της Αθήνας.

Εμπιστεύτηκε το τεχνικό γραφείο του, επίσης Τρικαλινού, Αρχιτέκτονα Σωτήρη Μπλέτσα ο οποίος αναλαμβάνει να το αναγεννήσει και να το καταστήσει ξανά σημείο αναφοράς στο κέντρο των Αθηνών.

Η πρόσβαση στο ακίνητο είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το σταθμό Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στην Ομόνοια, με πολλές στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ προς διάφορες κατευθύνσεις.

Το ακίνητο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αθηναίων, με την ανέγερσή του να χρονολογείται προς τα τέλη του 19ου αιώνα.

Έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, αποτελώντας χαρακτηριστικό δείγμα του Αθηναϊκού νεοκλασικισμού.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos