Σύμφωνα με την απόφαση σε ποιες πόλεις ακυρώνονται τα καρναβάλια - Αφορά και τρία νησιά των Κυκλάδων

27 Φεβρουαρίου 2020 14:52

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα για να συντονίσουν τις ενέργειές τους


Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία της Ξάνθης και των γύρω περιοχών από την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλια Κικίλια να μην πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το προσεχές τριήμερο. «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε στο ethnos.gr o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. «Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ξάνθης. Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετoχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. «Είμαστε ανάστατοι. Θέλουμε ο υπουργός να αλλάξει την απόφασή του, να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι και να παρελάσουμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο παρουσιαστής του φετινού καρναβαλιού της Ξάνθης Γιώργος Κουτσουρλής.

Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα:

- Ρέντη
- Ρέθυμνο
- Eδεσσα
- Καστοριά
- Ραφήνα
- Κοζάνη
- Ιωάννινα
- Κέρκυρα
- Ναύπλιο
- Ξάνθη
- Μοσχάτο
- Ζάκυνθο
- Χίος
- Μέθανα
- Λευκάδα
- Ναύπλιο
- Ναύπακτος
- Σκύρος
- Λέσβος
- Νάουσα
- Αθήνα
- Ελληνικό-Αργυρούπολη
- Ηλιούπολη
- Καλλιθέα
- Πειραιάς
- Περιστέρι
- Κόρινθος
- Αλιβέρι
- Νιγρίτα
- Καμένα Βούρλα
- Ανδρος
- Λαύριο
- Λαμία
- Φάρσαλα
- Μαγούλα
- Χαλκίδα
- Λουτράκι
- Νάξος
- Σητεία
- Κρέστενα
- Καισαριανή
- Σύρος
- Ηράκλειο
- Θεσσαλονίκη
- Χαϊδάρι

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σταύρο Τσιόδρα έχουμε «τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού. Η 38χρονη συμπατριώτισσά μας που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, ενώ το άλλο κρούσμα προέρχεται από το στενό συγγενικό της περιβάλλον. Τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Πρόκειται για νεαρή ταξιδιώτισσα από τη βόρεια Ιταλία».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχε ξεκινήσει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών και του τρίτου κρούσματος που καταγράφεται στην Αθήνα. Σε πρώτη φάση θα εντοπισθούν και θα ελεγχθούν όλα τα άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος που ήρθαν σε επαφή μαζί της, ενώ θα ακολουθήσουν και εκείνοι με τους οποιους συναντήθηκε μετά το ταξίδι της στην Ιταλία

Ποιοι θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου
Κατά τον κ.Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχου μολυνθεί από κρούσμα θεωρούνατι εκείνοι που έχουν υπάρξει με το περιστατικό για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση κάτω των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ότι αφορά στους εργαστηριακούς ελεγχους.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με το τρίτο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολουθηση της υγείας τους ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Σε ότι αφορά πάντως στο παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι το παιδί δεν είχε πάει τη Δευτέρα στο σχολείο ενώ την επόμενη ημέρα πήγε εκδορομή. Ειναι ωστόσο καλά στην υγεία του ενώ όλα τα παιδιά που ήρθαν σε επαφήν μαζί του έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να πράξουν.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos